Nieuws

Alle deelnemers en programma voor nacompetitie 1e divisie staan vast

De handbalsters van Kwiek hebben zich op de laatste speeldag van de competitie, ondanks een 24-28 nederlaag in de thuiswedstrijd tegen Hercules, toch weten te plaatsen voor de nacompetitie. Omdat DSVD na de eerste periode ook de vierde periodetitel wist te winnen maar men reglementair geen twee periodetitels  kan winnen, gaat deze dan naar de eerste volgende ploeg op de ranglijst van de vierde periode die nog periodetitel heeft gewonnen. In dit geval was dat Kwiek Raalte.

Omdat DSVD ook kampioen is geworden en rechtstreeks promoveert, vervalt de eerste periodetitel aan de eerste volgende ploeg die in de eindstand van de eerste divisie nog geen periodetitel heeft gewonnen. In dit geval gaat deze naar ZAP,  de nummer twee in de eindstand.  

Omdat Quintus 2 de tweede periodetitel heeft gewonnen maar niet mag promoveren naar de eredivisie omdat Quintus 1 daar speelt en derhalve niet mag deelnemen aan de nacompetitie, vervalt deze periodetitel aan de eerstvolgende ploeg in de eindstand die nog geen periodetitel heeft gewonnen. In dit geval gaat deze naar Voorwaarts, de nummer vier van de ranglijst.

Daarmee staan de vier ploegen die definitief aan de nacompetitie van de eerste divisie gaan deelnemen, vast. Voor de handbalsters van ZAP,  Klink Nijland Kwiek, Eurobottle Voorwaarts en Bentelo,  begint komend weekend dan ook de nacompetitie voor een mogelijke plaats in de eredivisie.

De winnaar van deze nacompetitie speelt in een 'best of two ' tegen de ploeg die in de degradatiepoule van de eredivisie op de derde plaats eindigt.  De winnaar van dit tweeluik speelt volgend seizoen dan in de eredivisie.

Inmiddels is het wedstrijd programma voor de nacompetitie bekend. 

Kijk hier voor alle wedstrijden en noteer alle wedstrijd en aanvangstijden van uw favoriete club alvast in uw agenda.

 

  

Deel dit bericht