Mizuno 2017HandbalshopGuus Hölscher Topsport Award
Alleen LIONS en Volendam spelen Europees in de EHF Cup.

Alleen LIONS en Volendam spelen Europees in de EHF Cup.

10 juli 2017, 18:00 uur

Bij de Nederlandse herenteams heeft Nederland recht op vier plaatsen. Na het weren van OCI-LIONS uit de Champions League heeft Nederland recht op twee plaatsen in de EHF Cup en twee plaatsen in de Challenge Cup.

Alleen de Nederlands kampioen en bekerwinnaar OCI-LONS en vicekampioen Kras Volendam hebben zich dit jaar ingeschreven voor Europees handbal. JMS Hurry Up, afgelopen seizoen nog halve finalist in de Challenge Cup, en FIQAS Aalsmeer laten het Europees handbal komend seizoen aan zich voorbij gaan en hebben zich niet ingeschreven.

Kras Volendam is in de EHF Cup ingedeeld in het bovenste gedeelte van de eerste ronde, de plaatsen 34 t/m 48. Zij krijgen bij de loting te maken een tegenstander uit het onderste gedeelte van de eerste ronde met een ploeg die op een van de plaatsen 49 t/m 63 staat. De wedstrijden worden gespeeld in de eerste twee weekenden van september,  2/3 september en 9/10 september.

De winnaars van de eerste 15 wedstrijden plaatsen zich dan voor de tweede ronde. Daarbij wordt dan het Roemeense CSM Bucuresti gevoegd. Deze zestien ploegen krijgen dan te maken met een ploeg die in de tweede ronde voor het eerst in actie komt en op de plaatsen 16 t/m 32 staat. OCI-LIONS is als nummer 17 geplaatst en kan dus te maken krijgen wanneer zij de eerste ronde overleven met Kras Volendam en/of Achilles Bocholt. De Belgisch kampioen die zich niet heeft in geschreven voor de Champions League maar wel EHF Cup gaat spelen.

De 16 winnaars van de tweede ronde plaatsen zich voor de derde ronde en krijgen daar te maken bij de loting met ploegen op de plaatsen 1 t/m 16. De tweede ronde wordt gespeeld in de eerste twee weekenden van oktober, 7/8 oktober en 14/15 oktober.

De 16 winnaars van de derde ronde plaatsen zich voor de groepsfase van de EHF Cup, welke in februari 2018 van start gaat.

De loting zal op 18 juli plaatsvinden.

Kijk hier voor volledige de indeling van de EHF Cup, en de mogelijke tegenstanders van de ploegen in de eerste ronde.

Laatste update: 10 juli 2017, 21:28 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt