Nieuws

Alleen Visé Europees verder, vier BENE-Leagueploegen liggen eruit

Van de Redactie– In de derde en laatste kwalificatieronde van de EHC Cup zijn de laatste twee deelnemers uit de BENE-League gesneuveld. Achilles Bocholt kwam in Spanje tegen Cuenca opnieuw tekort: 25-37. Bij rust (13-20) was alles al gelopen koers en werd het duel plichtmatig uitgespeeld, zoals dat heet. Kedziora (6), Wertelaers (5) en Winters (4) waren de productiefste Bocholt-spelers.

OCI-LIONS mag met opgeheven hoofd uit het toernooi stappen. Tegen de profs van het Hongaarse Grundfos Tatabanya, de actuele nummer drie in competitie, speelden de Limburgers een meer dan verdienstelijke partij. Maar het was, net als de heenwedstrijd, een duel tussen het dubbeltje en het kwartje. Lions hield constant de druk op de ketel, verdedigde heel offensief en bracht ook behoorlijk wat snelheid in het spel. Maar de ervaren profs aan de andere kant kenden geen mededogen. Daar waar Lions aan een overwinning dacht, sloegen de Hongaren fikse bressen in de Sittardse defensie met een 27-27 als uiteindelijk resultaat. Het applaus van de 817 toeschouwers was meer dan verdiend. Aanvoerder Ivo Steins (8) en Jasper Adams (4) en Jao Ramos (3) waren de opvallendste Sittardse schutters van dienst. Maar ook de twee treffers van jongeling Bram Versteegden wekten bewondering.

Een trapje lager – in de Challenge Cup – lukte het Kras Volendam niet om het gelijke spel van een week eerder in eigen hal tegen het Dynamo-Victor in Rusland een vervolg te geven. Na een alleszins nette 15-14 ruststand beschikte de thuisploeg uiteindelijk over iets meer adem: 28-24. Jordi Baijens (5), Leon van Schie (4), Jaap Beemsterboer en Robin Jansen (ieder 3) waren de beste Volendamse schutters voor 750 toeschouwers.    

JD Techniek Hurry Up wist vooraf dat de reis naar het Portugese Madeira het karakter had van een degelijke oefenpot, in functie van de komende periode in de BENE-League, na de 21-37 thuisnederlaag. Na een vrijwel gelijkopgaande eerste helft (17-16) zetten de Portugezen in de tweede helft af en toe een tandje bij. Met 32-28 viel de te verwachten nederlaag nog heel positief uit en had de ploeg een zekere sportieve revanche genomen op de prestatie in het thuisduel. Falke (7), Suelmann (5), Suton (5), Vrgoc (5) en Mik (3) waren de trefzekerste Hurry Up-pers.

Na de flinke thuiszege (33-21) op het Kosovaarse Kastrioti was de return slechts een formaliteit voor het Waalse Visé: 38-26 winst, na 19-12 bij rust. De meeste treffers kwamen van de hand van Hadzic (6), Danesi, Carvalhais en Popivoda (ieder 5).

Donderdag vindt de loting plaats voor de groepsfase van de EHF en het vervolg in de Challenge Cup.

Deel dit bericht