Nieuws

Anel Mahmutefendic Trainer coach bij Fuchse Berlin 2

Trainer coach Anel Mahmutefendic heeft voor het komende seizoen een contract getekend bij de Duitse top club Fuchse Berlin. Bij de club uit de Duitse hoofdstad wordt de Nederlander, die zijn roots heeft liggen bij het Bosnische club Banja Luka, trainer coach bij het Tweede team van Fuchse Berlin.

Als speler was Mahmutefendic in Nederland actief bij UDSV en Volendam. In 2009 verruilde hij het parket als speler voor de bank als trainer. Hij was vier jaar trainer coach bij Houten en tweeënhalf  jaar bij het Volendam 2. In januari 2016 vertrok naar het Duitse HSG Frieberg uit uitkwam in de Oberliga, waar hij anderhalf jaar actief is geweest tot hij in 2017, ondanks een doorlopen contract bij zijn toenmalige club. Met ingang van het seizoen 2017-2018 ging aan de slag kon bij TV 1893 Neuhausen dat afgelopen seizoen in de 3.Liga Sud uitkwam.

Komend seizoen staat  Mahmutefendic in dienst van Fuchse Berlin 2 dat als kampioen onder leiding van Christian Caillat van de Oberliga Ostsee-Spree gepromoveerd is naar de 3.Liga Ost. Met de 40-jarige Mahmutefendic heeft Fuchse een passende opvolger gevonden die bij de talenten ook de taken overneemt van de videocoach.

“De nieuwe opdracht bij Fuchsen is een zeer spannende opdracht enerzijds na de promotie naar de 3.Liga en anderzijds om met veel jonge toptalenten te kunnen werken en te kunnen zorgen voor aanvullende ondersteuning” aldus Mahmutefendić. In zijn functie zal hij ook nauw samenwerken met sport coördinator Volker Zerbe met Fabian Lüdke. De 28-jarige Lüdke traint sinds twee jaar de B-jeugd en is een assistent-coach Bob Hanning in de A-jeugd.  

Deel dit bericht