Annefleur Bruggeman voorlopig out: vingerblessure

Annefleur Bruggeman voorlopig out: vingerblessure

14 maart 2019, 19:50 uur

Door Frits Feuler– Trainer Robert Nijdam (Bayer Leverkusen) heeft voor het duel met VfL Oldenburg, komende zondag om 16 uur, nog heel wat puzzelwerk te verrichten. Een aantal blessures doorkruist de normale voorbereiding. Zo zelfs dat hij gedwongen is A-junior Kim Hinkelmann op de cirkelpositie te zetten in plaats van de geblesseerd geraakte Annefleur Bruggeman. De 21-jarige Nederlandse opbouwspeelster van origine werd door Nijdam, ook noodgedwongen, omgeschoold naar die voor haar ongewone positie aan de cirkel vanwege eerdere blessures van Jenny Karolius en Anna Seidel, de vaste krachten aan de zes-meter-lijn.  

Annefleur Bruggeman, mogelijk een paar weken inactief      foto archief HSP

Bruggeman liep verleden week in het duel met Göppingen een vingerblessure op die mogelijk operatief behandeld moet worden. “Als dat het geval is, ligt Annefleur er vijf, zes weken uit,” aldus Nijdam. “Sneu voor haar, sneu voor de ploeg. Op haar ongewone positie aan de cirkel is ze steeds beter gaan spelen. Met die blessure heeft ze zelfs het duel nog uitgespeeld! Haar absentie weegt nu heel zwaar!”

Oldenburg bezet plek 9 met 15 uit 17, Leverkusen staat met 19 uit 17 vier plaatsen hoger. Er zijn nog 9 duels te spelen.

Laatste update: 14 maart 2019, 19:55 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct