Apollo beleeft plezier aan twee opeenvolgende zeges

Door Apollo – Apollo maakte het in het bekerduel tegen Rapiditas ongelooflijk en onnodig spannend. Dat mag de conclusie zijn na een uurtje handbal. Na 60 minuten spelen stond er een 24-25 stand op het scorebord.

Apollo en Rapiditas begonnen hard aan de wedstrijd wat er tot leidde dat de stand ook gelijk op ging: ruststand 10-12 in het voordeel van de ploeg uit Son.

foto Reza

In de tweede helft begon Apollo sterk. Zowel verdedigend als aanvallend liep het beter dan in de voorgaande dertig minuten. Dit resulteerde in een verschil van vijf doelpunten: 11-16. Toen begon bij Apollo een onnodige rommelige fase.. veel aanvallende maar ook vooral verdedigende fouten zorgden ervoor dat Rapiditas terug kon komen en zelfs met één doelpunt voorsprong de leiding kon overnemen.

De laatste minuut was toch wel het spannendste gedeelte van de wedstrijd. In de laatste 30 seconden kreeg Rapiditas een penalty mee. Apollo wisselde hun keeper en invaller Nicky van Lamoen stopte de pingel. Daarna scoorde Apollo direct de winnende waardoor de wedstrijd gespeeld was.

In de competitie stond  enkele dagen later het uitduel bij de routiniers van Quintus op de rol. Na een kleine 1,5 uur in de auto is het altijd de vraag hoe dan aan zo’n duel wordt begonnen. De scherpte is er gelukkig en Apollo gaat redelijk gelijk op met de thuisploeg. De doorgewinterde mannen van Quintus houden daarin wel de overhand. De ruststand is dan ook 19-16.

Knuffel voor doelman Nicky van Lamoen, hij stopte de laatste strafworp   foto Reza

Na de rust pakt Apollo de wedstrijd zeer goed op en komt binnen 5 minuten op gelijke hoogte. Het gaat de gehele wedstrijd gelijk op met af en toe een puntje of 2 voorsprong. Na goed presteren van een aantal spelers waaronder Sjoerd Bouwmans en een tijdstraf voor zowel een speler als een bankspeler aan de kant van Quintus in de laatste 5 minuten is de wedstrijd zo goed als beslist. Althans dat denk je dan.

Echter, blijkt niets minder waar en zijn het wederom zwaar bevochten puntjes. Gelukkig neemt de ploeg uit Brabant de puntjes mee naar huis: 30-33 winst in Kwintsheul!

Apollo neemt in de tweede divisie B de 2e plaats in, een topprestatie! Zaterdag is de thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

In het nationale bekertoernooi lootte Apollo voor het derde jaar op rij de streekgenoten uit Oss, eredivisieploeg Olympia/DOS.