Nieuws

Arber Qerimi meldt zelf zijn vertrek bij PPD Zagreb

Van de Redactie - Mogelijk heeft Belgisch international Arber Qerimi zijn contract bij CL-deelnemer PPD Zagreb opgezegd of is ontbonden. Dat is nog niet helemaal duidelijk.

De Belgische spelverdeler plaatste vanmiddag een bericht op zijn Facebookpagina waarin hij zijn vertrek aankondigt. "Einde verhaal Zagreb! Dank aan alle spelers en supporters voor alles, jullie waren geweldig! 'n Nieuwe uitdaging komt eraan!"

Qerimi (28) begon zijn loopbaan in 1995 bij het Waalse Union Beynoise. In 2009 verkaste hij voor twee seizoenen naar Tongeren. Vier jaar Sporting NeLo volgden alvorens weer voor twee seizoenen (2015-2017) te tekenen bij de Eburonen,Tongeren.

Zijn goede prestaties viel met name een aantal Franse ploegen op na de dubbele interlands tegen Frankrijk. De spelverdeler kreeg een driejarig profcontract bij het Franse Cesson Rennes aangeboden, de ploeg van destijds Belgisch bondscoach Yerime Sylla. Hij speelde 25 duels en scoorde 69 keer.

Een overstap naar Metalurg Skopje lag in de zomer van 2018 voor de hand. Maar de Macedonische club kon niet aan de voorwaarden voor een contract voldoen. Zodoende werd de Belgische international opgepikt door de ploeg van coach Lino Cervar, PPD Zagreb. Hij werd daarmee de eerste Belgische handballer die actief kon zijn in de Champions League. Tegen het Hongaarse SC Pick Szeged scoorde hij de eerste Belgische CL-treffer ooit.

Begin deze maand deed Cervar een stapje terug om alleen nog de Kroatische nationale ploeg te coachen. Of zijn terugtreden bij Zagreb iets te maken heeft met de nieuwe trainer Brank Tamse (zie bericht 10 januari, red) is niet geheel duidelijk.

Deel dit bericht