Nieuws

Arber Qerimi verhuist naar Macedonië

Van de Redactie - Het afgelopen seizoen speelde Arber Qerimi bij het Franse Cesson-Rennes Handball. Ondanks dat de Belgische international nog een doorlopend contract had bij de Franse Starleague ploeg wilde het bestuur geen gebruik meer maken van de kwaliteiten van de middenopbouwer. Koortsachtig werd gezocht naar een oplossing en die is uiteindelijk halverwege deze maand gevonden in Macedonië.

De 28-jarige Qerimi speelt komend seizoen voor de Macedonische vicekampioen Metalurg Skopje dat na het tijdperk van coach Lino Cevar komend seizoen onder leiding staat van Danilo Brestovac. Daarmee wordt hij de eerste Belgische handballer die komend seizoen uitkomt in de Champions League. In de groepsfase speelt hij met Metalurg in poule C.

In competitieverband komt Metalurg uit in de SEHA League waarin tien clubs uitkomen uit Bosnië, Wit-Rusland, Roemenië, Kroatië, Macedonië, Servië en Slowakije.

Voordat Qerimi naar het buitenland vertrok, speelde hij van 1996 tot 2006 voor Union Beynoise waar hij de beginselen van het handballen ook geleerd heeft. Van 2009 tot 2011 en 2015 tot 2017 speelde hij twee termijnen voor Tongeren. Tussendoor was hij actief voor Sporting Nelo.

Deel dit bericht