Nieuws

Arber Qerimi verliest met Zagreb bij Nantes

Door Frits Feuler–  Twee interlands met de Red Wolves tegen Servië en Kroatië. Twee dagen later een duel in de SEHA-Ligue: thuis tegen het Servische Zeleznicar. Met 30-28 bleef men aan de goede kant van de score. De koppositie wordt, met 18 punten uit 7 duels, gedeeld met Nexe. Vardar Skopje volgt op drie punten.

Arber Qerimi    foto HSP

In Frankrijk vier dagen later opnieuw een topduel voor de Belgisch international. Nantes was een tikkeltje sluwer en won het duel met 23-20. Drie treffers stuurde de Belgsiche spelverdeler bij. Met 3 uit 6 wordt het nog hard werken om niet op de beide laatste plaatsen in groep B terecht te komen. Zaterdag ontvangt men het Sloveense Celje.

Rhein Neckar Löwen zorgde voor een grote stunt door in Hongarije topploeg Veszprem, voor 5000 toeschouwers, in een ware thriller met 28-29 (rust 12-15) te verslaan. De vierde zege in zes duels In Kielce en Skopje moest de ploeg de punten achter laten. Nauwelijks 48 eerder had de ploeg van coach Jacobsen nog in Wuppertal een competitieduel tegen Bergischer HC afgewerkt. Het Slowaakse arbitrale duo Badura en Ondogrecula liet veel toe en deelde slechts één (!) tijdstraf uit. Grote mannen bij de Duitse bekerkampioen waren de Zwitser Andy Schmid en Jannik Kohlbacher met elk zes treffers. Mahe (5), Gajic en Jamali waren elk vier keer succesvol voor Veszprem.

Het Zweedse Kristiansand kaapte thuis een puntje tegen CL-winnaar 2018 Montpellier: 29-29. Voor beide teams het eerste puntje in groep A.

Deel dit bericht