Nieuws

Arbiters gul met straffen, veel treffers bij Dalfsen-Quintus

Van de Redactie– 56 doelpunten. Prima! Maar: 22 keer moest het arbitrale duo Weijmans en Wolbertus bestraffend optreden in de topper in de eredivisie bij de vrouwen tussen Morrenhof Janssen Dalfsen en Quintus. Het overzicht: zeven keer geel, inclusief voor coach Monique Tijsterman en veertien tijdstraffen en een rode kaart voor Quintus-speelster Daisy Hage (drie tijdstraffen) waren nodig om de beide kemphanen op de vloer in bedwang te houden.

Er stond nogal wat op het spel. De bezoeksters wilden het ene punt achterstand op koploper VOC intact houden. Dalfsen wilde per se met een zege richting de top vier. Toen alle kruitdampen in de Trefkoele waren opgetrokken, stond er een 26-30 eindstand op het bord.

Geonius V&L liet thuis een belangrijk punt liggen tegen het verrassend sterk spelende Borhave: 26-26. Ook hier veel treffers: 52. Scheidsrechters Egbert en Van de Beek hadden ‘slechts’ zes gele kaarten en negen tijdstraffen nodig voor een uurtje handbal.

Koploper Otto Work Force VOC knalde er weer lustig op los. Bij Boer ’n Trots Kaas DSVD kwam het getal 50 net niet op het bord voor de Amsterdamse ploeg: 20-49. Voor de statistiek: zes keer geel, vijf keer een tijdstraf, ‘aangeboden’ door het koppel Bralts en Van der Horst.

Deel dit bericht