Nieuws

Arjan Haenen hoopt met Melsungen op ticket voor EHF European League

Van de Redactie – Vorige week maakte het Duitse TSV Hannover-Burgdorf bekend geen gebruik te zullen maken van het startbewijs voor de EHF European League, de nieuwe naam voor de EHF Cup.

Mocht de EHF de komende dagen besluiten die vrij gekomen plek in de Bundesliga te behouden, dan is MT Melsungen, de club van assistent-trainer Arjan Haenen op grond van de zevende plek in de eindstand de eerste gegadigde. Bij monde van manager Axel Geerken laat de club weten ‘geïnteresseerd te zijn in het Europese evenement.’

Enkele weken geleden al meldde de clubleiding zich aan voor een eventueel vacante plek in het toernooi, niet wetende dat Hannover-Burgdorf zich kort daarna zou terug trekken. “We wachten geduldig het besluit van de EHF af,” laat de manager weten.

Komende dinsdag, 14 juli, sluit de inschrijvingstermijn voor de diverse Europese toernooien. Een week later publiceert de EHF de volledige lijsten. Op 28 juli volgt de loting.

THW Kiel en Flensburg-Handewitt, met assistent-trainer Mark Bult, zijn ingeloot in de groepsfase van de Champions League. SC Magdeburg, Rhein Neckar Löwen en Füchse Berlin zijn tot nu toe de drie Duitse clubs in de EHF European League. Aan de EHF European Cup, voorheen de Challenge Cup genoemd, nemen geen Duitse clubs deel.

cover Arjan Haenen

foto archief HSP / club

Deel dit bericht