Nieuws

Bart Ravensbergen genomineerd als speler van de maand

Van de Redactie – Afgelopen maand hebben vier spelers weer hun uiterste en opvallende best gedaan voor hun club. Onder hen Bart Ravensbergen, Oranje-doelman die actief is voor zijn club Nordhorn-Lingen.

                              

De gegevens van Bart Ravensberger in de afgelopen maand:

  • Bij het begin van de maand vierde Nordhorn-Lingen de eerste zege als debutant in de Bundesliga. Onlangs deed de promovendus opnieuw van zich spreken door koploper Hannover-Burgdorf in eigen huis bijna een punt af te snoepen: 29-28. De Nederlandse keeper is een van de drijvende krachten in de ploeg van Nordhorn en hield zijn ploeg met knappe reddingen steeds in het zicht van een of twee wedstrijdpunten.
  • Ravensbergen speelde vier duels, stopte 46 ballen en pareerde vijf strafworpen. Goed voor een percentage van 34,85 %.  
  • Tegen SC DHfK Leipzig kende de doelman een topdag: niet minder dan 16 stops, goed voor bijna 40%! Meteen goed voor de eerste zege van het seizoen!

Naast Ravensbergen nog drie genomineerden:

De comeback van Uwe Gensheimer bij de Rhein Neckar Löwen heeft zich nu toe duidelijk geloond! De linker hoekspeler is met 85 treffers de topscorer van de LIQUI MOLY HBL en had in de maand oktober een behoorlijk ‘hete’ hand, heet het. 

  • Drie wedstrijden, 33 doelpunten, waarvan 14 strafworpen; gemiddeld 11 per duel, een schotpercentage van 86,8 %.
  • Opvallend: tegen HSG Wetzlar scoorde de international 13 keer (81,3%) en was met een gelopen afstand van 5 km de nummer drie van die speeldag.

Niclas Ekberg (THW Kiel) kwam in oktober behoorlijk op schot. Vier duels, vier zeges. In het sterke collectief van THW Kiel kwam de Zweed tot grote hoogte. IJskoud was hij in alle duels de beste en scoorde tegen MT Melsungen zijn 1000e treffer voor de club! Alle remmen gingen los: 10 doelpunten uit 10 pogingen

  • Vier wedstrijden, 33 doelpunten waarvan 24 pingels. Gemiddeld 8.25 per wedstrijd. Een schotpercentage van 91,7%!

De vierde genomineerde is Lukas Saueressig (HBW Balingen-Weilstetten). In vier duels sprokkelde de promovendus drie punten onder leiding van youngster Lukas Saueressig.

  • Drie duels, 14 treffers; gemiddeld 4,66 per wedstrijd met een schotpercentage van 82,4%. Daarnaast – niet onbelangrijk – 10 assists.
  • In de negende speelronde knalde Saueressig met 131.6 km/uur de bal langs de doelman van de tegenpartij, goed voor een derde plek van dat weekeinde. In het volgende duel tegen Füchse Berlin viel hij op met vier doelpunten en drie assists. Een opmaat naar de uiteindelijke verrassende winst.

Stemmen kan via https://www.facebook.com/LIQUIMOLYHBL/ waarbij we als redactie van Handbalstartpunt.nl uiteraard onze Bart van harte willen aanbevelen!

Naschrift:

Bart Ravensbergen werd uiteindelijk verkozen tot beste speler van de maand oktober!

                                  Proficiat!

Deel dit bericht