Nieuws

Bart Lenders: “De Fysieke paraatheid zal de doorslag geven”

 “Onze kansen zijn fifty fifty”aldus Bert Bouwer

Dit weekend valt het doek over de BENE‐League seizoen 2017-2018, de grensoverschrijdende handbalcompetitie met zes clubs uit België en Nederland. Na een razend spannende competitie wordt dit weekend in Den Bosch de Final4 gespeeld Achilles Bocholt, Hubo Initia Hasselt, FIQAS Aalsmeer en OCI-LIONS zijn de finalisten. Op zaterdag zijn er de halve finales. De winnaars spelen op zondagnamiddag de finale met als inzet de titel in de BENE‐League.

Titelverdediger Achilles Bocholt sloot de reguliere competitie als leider af. De Limburger trokken daarmee hun dominantie van vorig jaar, toen ze naast de BENE‐League ook de Belgische titel én de Beker van Belgiëwonnen, helemaal door. De laatste weken vallen de prestaties eerder tegen. Tijdens de voorlaatste speeldag werd verloren van LIONS en vorige week was er de zware 40-27 nederlaag tegen Herpertz Bevo. Zaterdagmiddag opent Achilles Bocholt de Final4 tegen Aalsmeer.

“We bezien dat als de finalematch” zegt Bart Lenders, coach van Achilles Bocholt. “De focus ligt volledig op die match want als we de finale willen spelen moeten we eerst voorbij Aalsmeer. De Final4 wordt sowieso een nagelbijter waarin details zullen beslissen. Alle ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Vorige week was het niet goed. Het niveau moet danig omhoog. Het voordeel is dat mijn jongens weten wat ze moeten doen om de titel te pakken. De groep maakte dit vorig jaar al eens mee”

“De fysieke paraatheid zal een doorslaggevende rol spelen”, gaat Lenders verder. “Tijdens zo’n Final4 speel je twee zeer intense wedstrijden. Het team moet dus fit zijn. Op dat vlak hebben we enkele tikken gekregen. Bartosz Kedziora is out met een knieblessure. Roel Valkenborgh sukkelt met een vingerblessure. Het is nu aan de groep om daarop te anticiperen. Zij zijn als team in staat om dit op te vangen maar twee geblesseerde spelers zijn twee wisselmogelijkheden minder. En dat vang je niet zomaar op”.

Achilles Bocholt speelt zaterdagnamiddag tegen FIQAS Aalsmeer. In de reguliere competitie wedstrijd won Aalsmeer uit bij Bocholt en diende het de uittredende BENE‐League kampioen de eerste nederlaag toe.

“De kwalificatie voor de Final4 is een cadeau voor acht maanden structuur, focus en hard werken” zegt Bert Bouwer, coach van Aalsmeer. “Wij gingen winnen in Bocholt en zij deden precies hetzelfde bij ons. In de onderlinge duels is de stand dus gelijk. Bocholt heeft zijn laatste twee wedstrijden verloren en dat prikkelt ons nog meer om een goed resultaat neer te zetten. Ik weet niet wat ik moet denken over de zware nederlaag van Bocholt afgelopen weekend. Heeft Bocholt het laten lopen of was het zand strooien in de ogen van de komende tegenstander? Onze kansen zijn fifty fifty. Wij zullen vanuit een sterke dekking en met snelheid ten strijde trekken!” 

Deel dit bericht