Bart Ravensbergen held van de avond

HSG Nordhorn kan weer omhoog kijken

Door René Kok - HSG Nordhorn-Lingen kan weer omhoog kijken na de winst op de HC Elbflorenz uit Dresden. Maar wat was het spannend en wat was het een narrow escape.

Twee fabelachtige reddingen van Oranje-keeper Bart Ravensbergen leverden HSG in de laatste minuten de winst op. Na een ruststand van 11-12 in het voordeel van het laag geklasseerde (hoe is het mogelijk?) Elbflorenz stond het kort voor het einde 21-22 voor het team uit Dresden.

Op dat moment stopte Bart Ravensbergen een strafworp van Nils Holger Kretschmer, de man die tot dan al vijf keer succesvol was geweest vanaf de stip. Klasse dus van Bart!

In de tegenaanval scoorde Luca de Boer de gelijkmaker: 22-22. Na weer een prima stop van Ravensbergen scoorde Pavel Mickal vanuit de moeilijke linkerhoek de 23-22 voor het team van aanvoerder Nicky Verjans en leek de winst, voor ruim tweeduizend toeschouwers, in de Emsland Arena in Lingen binnen.

Opnieuw een stop van de Oranje-doelman leverde HSG balbezit op. Time out van trainer Heiner Bültmann van de thuisploeg. Nog 19 seconden op de klok én balbezit. Maar dat ging in het verleden al vaker mis. ‘Het zal toch niet weer?’ dachten de toeschouwers, die inmiddels op de banken stonden en het rood-witte team al een aantal minuten aanmoedigden. Ook klasse!

Toch balverlies tegen de mandekking spelende gasten, die kost wat kost een punt mee wilden nemen op de verre terugreis naar Dresden. Eén speler ging vervolgens alleen op Bart Ravensbergen af, die zijn zoveelste heldendaad deze middag verrichtte en even later onder zijn ploeggenoten bedolven werd. De winst was eindelijk binnen: 23-22.

Topscorers HSG: Georg Pöhle 8/3, Pavel Mickal en Luca de Boer 3, Patrick Miedema 2, Alec Smit 2 en Toon Leenders 1.

HC Elbflorenz: Kretschmer 9/5.