Bekerfinale heren Lions vs Volendam

Voor de derde keer op rij spelen OCI-LIONS en Kras Volendam op Hemelvaartsdag de bekerfinale. Voor de Noord Hollanders wordt het hun achtste bekerfinale in tien jaar tijd. De eerste zeven werden allemaal gewonnen. Voor Lions is het de derde keer dat men deze finale speelt. De vorige twee keer moest men het hoofd buigen voor Volendam

Lions – Bevo

Vooraf liet Martin Vlijm weten dat zijn ploeg volle bak zou gaan spelen. “Je kunt niet zeggen dat we nu maar half gaan spelen want dan betekend dan dat je dat ook zaterdag gaat doen. We hebben nu alles nog in eigen hand. Dat we tegen Aalsmeer en Volendam hebben verloren heeft er ook mee te maken dat een aantal spelers zichzelf uit vorm heeft gespeeld in de wedstrijden tegen de zwakkere ploegen. Als je dan denkt dat je niet voluit hoeft te spelen dan moet je ook niet denken dat je als je tegen Aalsmeer en Volendam moet spelen er ineens wel staat. Vanavond hebben we echter niks te verliezen” vertelt hij. “Winnen dan staan we in de finale maar dan hebben we nog niks”.

Bevo kende een flitsende start terwijl Lions in de openingsfase fout op fout stapelde en de landskampioen zag uitlopen naar een 1-5 voorsprong. Na zeven minuten nam Monique Tijstrerman een time-out en maakte wat omzettingen in haar ploeg. Nu was het Bevo dat het net niet meer kon vinden. Hoewel Lions ook nog niet optimaal speelde waren de fouten nu wel uit het spelen verdwenen en kon men de achterstand in redelijk snel tempo omzetten in een voorsprong. Zo wordt na zestien minuten 7-6 als Luc Steins een zeven meter in de rebound benut. Daarna gaat het enige tijd gelijk op maar kort voor rust weet Lions bij 12-10 (28’) de voorsprong te verdubbelen en gaat vervolgens met een 14-12 stand de kleedkamers in.

Luister naar Bram Knippenbergh (Bevo)   Luister naar Dylan Vossen (Lions)

In de tweede helft begint Bevo te slap aan de wedstrijd en kan Lions al snel het verschil naar vijf doelpunten uitbouwen 19-14 (38’) Daarmee was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Bevo hing een aan het elastiek nadat Lions ook nog de 20-14 had laten aantekenen. Steeds als men een paar doelpunten was ingelopen liep Lions ook weer weg naar een voorsprong van zes doelpunten. Zo stond er met nog tien minuten te spelen een 26-20 tussenstand op het scorebord. Lions was duidelijk de betere ploeg. Kon nog weglopen naar 31-23 en won uiteindelijk met 32-25 en plaatste zich daarmee voor derde keer op rij voor de bekerfinale.

Voor Bevo is het de komende twee dagen de focus leggen op de wedstrijd tegen Hurry Up in Zwartemeer. Die moet gewonnen worden wil men volgend seizoen in de BENE-league spelen.

Aalsmeer – Volendam

Volendam werd donderdagavond de verrassende winnaar in de halve finale van het bekertoernooi in en tegen Aalsmeer. Bij rust stond de titel erdediger op een 12-8 achterstand maar kwam in het laatste kwartier van de tweede helft sterk terug. De ploeg van Mark Schmetz ging er op en er over en won met 26-28

Het eerste kwartier van de wedstrijd was voor Aalsmeer dat al snel een kleine voorsprong wist te pakken 2-0 en die vast kon houden tot 5-3 (15’). Drie minuten later kwam Volendam langszij en ging er voor de eerste keer over (5-6) Dat had al een kleine waarschuwing moeten zijn voor Aalsmeer maar in de laatste negen minuten van de eerste helft zakte Volendam echter volledig weg en zag Aalsmeer uitlopen naar 12-7 waarna Angel Perez de ruststand op 12-8 bepaalde

Na de pauze kwam Volendam meteen op 12-10 maar zag Aalsmeer ook meteen weer uitlopen de vier doelpunten marge:16-12. Tot de 15e minuut van de tweede blijft het zo en wordt het 20-16. Dan komt Volendam met drie treffers op rij van Joey Duin, Randy. Duin en Jorn Smits binnen drie minuten op 20-19. Tot de 22e minuut weet Aalsmeer Volendam dan nog van zich af te houden Maar dan zakt Aalsmeer helemaal door het ijs. In vijf minuten tijd gaat het van 23-22 naar 23-27 en hoeft Volendam alleen maar de wedstrijd nog gecontroleerd uit te spelen. Met twee tegen doelpunten bepaalt Aalsmeer uiteindelijk nog wel de eindstand op 26-28 maar daar heeft men verder niets aan. De bekerfinale gaat opnieuw voorbij aan Aalsmeer.