Belangrijke punten Nordhorn-Lingen, tijdstraffen Toon Leenders

Nicky Verjans: "Spelen in de eigen Euregium brengt hier veel teweeg"

Door René Kok- HSG Nordhorn-Lingen heeft in de thuiswedstrijd tegen VFL Lübeck-Schwartau het thuispubliek (ruim 1600 toeschouwers in het Euregium ) laten zien waartoe het in staat is en twee zeer belangrijke punten gepakt. Na een ruststand van 12-11 - de voorsprong in overtal kwam van de hand van Patrick Miedema - won het uiteindelijk met 26-22 van de sterke gasten.

HSG had zijn uitblinkers in keeper Björn Buhrmester (16 stops ) en de jonge Lutz Heiny (6 treffers). Maar het was vooral een teamprestatie waar het strijd betrof.

Vanaf het begin liet de thuisploeg er geen gras over groeien en ging er vol voor. En dat terwijl de ziekenboeg bij HSG weer voller was geworden met Philipp Vorlicek (knie) en aanvoerder Nicky Verjans, die vanwege een onwillige buikspier niet kon spelen.

Verjans over die sfeer in het eigen vertrouwde Euregium: “Nu zie je wat het spelen hier teweeg kan brengen. Als wij strijd leveren, gaat het publiek hier meteen achter je staan. Hadden wij de vorige wedstrijd (tegen Balingen) hier gespeeld, was het mogelijk toch nog anders gelopen. Dat zie je ook vaak aan de scheidsrechters. Dat heeft toch invloed”, aldus de aanvoerder.

En een teamprestatie was het zeker. Met deze uitgebreide ziekenboeg was het al moeilijk genoeg. Tot overmaat van ramp kreeg Toon Leenders in de eerste helft ook nog eens drie  knullige tijdstraffen, waardoor hij al voor de rust de tribunes op kon zoeken. Slim door de tegenstander uitgelokte straffen, waarbij de scheidsrechters weinig ‘Fingerspitzengefühl’ toonden.

Aan het eind van de avond waren er hoofdzakelijk blijde gezichten bij iedereen die HSG Nordhorn-Lingen een warm hart toedraagt.