Belangrijke zege voor Luc Steins met Tremblay

Na het gelijkspel van vorige week tegen Chambéry wist de ploeg van Luc Steins “Tremblay a France” in de Franse competitie woensdagavond een belangrijke overwinning te behalen.

Vier ploegen stonden onderaan met zes punten. Twee van de vier ploegen speelden tegen elkaar. Massy de ploeg waar Steins vorig seizoen speelde en waarmee hij naar de Star Ligue promoveerde ontving thuis Stien met Tremblay a France. Na een 13-13 ruststand zegevierde de ploeg uit het Noorden van Parijs met 20-29 en komt daarmee op gelijke hoogte met Cesson en Ivry.

Cesson de ploeg met de Belgen Ooms, Qerimi, Bolaers en Lettens boekte een even belangrijke zege op Ivry als Tremblay a France op Massy.

Tremblay pakte tegen Massy meteen een 0-2 voorspong maar zag de thuisploeg bij 5-6 weeg de aansluiting maken Ondanks dat Trembley weer uitliep naar 6-9 werd het opnieuw gelijk (10-10) waarna men, ondanks dat Steins zijn ploeg nog op een 11-13 voorsprong had gezet,  met een 13-13 stand de kleedkamers ging opzoeken.

In de tweede helft nam Massy meteen een twee doelpunten voorspong (15-13) die men tot 17-15 wist vast te houden. Daarna was het Trembey dat het heft in handen nam en uitliep met een serie van vijf doelpunten op rij naar 17-21 halverwege de tweede helft. Die voorspong liet men zich nu niet meer uit handen nemen. Integendeel Massy was op en Tremblay ging door en won met 20-29 zijn derde wedstrijd van het seizoen.

Volgende week speelt men thuis tegen de nummer zeven van de ranglijst Felix Toulouse Handball