Belgen in Franse competitie: clash Sélestat tegen Straatsburg

Door VHV - We beginnen ons overzicht van de Belgen in het buitenland in de Pro Ligue in Frankrijk waar de wedstrijd Sélestat - Strasbourg onze aandacht trok, oftewel de clash tussen Simon Ooms, Jeroen De Beule en Thomas Cauwenberghs tegen Tom Robyns.

Sélestat zit weer op het goede spoor en boekte in de derby tegen Straatsburg hun tweede zege op rij. Halfweg de partij was het 18 - 13. In de tweede helft drong Strasbourg aan en verkleinde het de kloof maar uiteindelijk hield Sélestat de punten thuis. Eindstand 32 - 31. Simon Ooms scoorde 5 keer.

Motivatie

De Belgische spelers verzamelden voor een familieportret. "We spelen zeker geen perfecte wedstrijd maar door de wil en motivatie die we nu wel op het terrein weten te leggen slagen we er nu wel in om de punten thuis te houden. We proberen nu om deze positieve flow zo lang mogelijk aan te houden, te beginnen met de moeilijke verplaatsing naar Cherbourg van volgende week" aldus Simon Ooms. In de stand stijgt Sélestat naar de 8e plaats. Strasbourg blijft 10e en moet weer naar beneden kijken.

Cauwenberghs, Robyns, Ooms en De Beule poseren voor de fotograaf               foto Thierry Babinot

Het Limoges van Nathan Bolaers zorgde voor een stunt door leider Chartres met 30 - 21 te verslaan. 4356 toeschouwers zagen een heerlijke partij. Limoges ging rusten met 16 - 7.  Ook in de tweede helft hield Limoges het tempo hoog en kwam de leider nooit in de partij. Doelman Annotel schitterde met 14 reddingen! Nathan Bolaers scoorde twee keer uit drie pogingen.

Frustrerend

“We speelden afgelopen vrijdag een zeer goede match” begint Nathan Bolaers zijn analyse. “We grepen Chartres meteen naar de keel. In geen tijd stond het 8 – 1! We wilden er ook écht iets van maken. De twee vorige wedstrijden hadden we telkens met één goal verschil verloren. Dat was zeer frustrerend. Chartres werd het kind van de rekening. Na onze voorsprong hielden we de ganse tijd de controle over de wedstrijd. Iedereen heeft een dijk van een wedstrijd gespeeld. Van de doelman over de verdediging tot de aanval. Dit was onze beste match van het seizoen. Voor de gelegenheid werd de wedstrijd verplaatst naar de zaal van de basket. Bijna 4400 toeschouwers, een record in de Pro Ligue, genoten van het spektakel. De sfeer was fantastisch!”

Lidl Starligue

Op de 14e speeldag van de Lidl Starligue behaalde Cesson een 18 - 18 gelijkspel op het veld van Ivry.  Aan de rust keek het Cesson van Thomas Bolaers en Jef Lettens tegen een achterstand aan en stond het 14 - 8.  In de tweede helft zat Cesson beter in de wedstrijd. Op de buzzer bezorgde pivot Kamtchop Cesson een punt.  In de stand blijft Cesson 11e en telt het twee punten meer dan Ivry.