HandbalshopMizuno 2017Guus Hölscher Topsport Award
Belgische damescompetitie: Sint Truiden gaat voor prolongatie van de titel

Belgische damescompetitie: Sint Truiden gaat voor prolongatie van de titel

13 september 2017, 11:59 uur

Eén week na de competitiestart van de mannen in de nationale reeksen en in de BENE-League beginnen de Belgische vrouwen dit weekend ook aan hun competitie. Vorig seizoen veroverden de dames van HB Sint-Truiden de titel. De titelverdediger treedt, omwille van Europese verplichtingen, pas volgende week in actie.

De damescompetitie kende vorig jaar een bijzonder spannend verloop. “Met de start van de nieuwe competitie en met de aanstelling van de nieuwe trainer voor de nationale ploeg, Laurent Worm, moeten wij de uitdaging aangaan om het aantal trainingen per week te verhogen en de jongeren op een kwalitatieve wijze te begeleiden”, zegt Piet Moons, voorzitter van de Koninklijke Belgische Handbalbond. “Succes komt niet vanzelf, maar is het resultaat van een combinatie van passie, ambitie en kwalitatief werk”.

Na intense play-offs plaatsten HB Sint-Truiden en Hubo Initia Hasselt zich voor de finale van de om de landstitel. Sint-Truiden won voor de tweede keer in hun bestaan de landstitel. “Het was de bekroning van een fantastisch seizoen waarin de club zowel op sportief als op extra-sportief vlak bijzonder hard gewerkt heeft” zegt Jo Delpire, trainer van HB Sint-Truiden. “De club wil blijven evolueren. We willen professioneler gaan werken en onze meisjes nog beter begeleiden. In aanloop van de competitie hebben we bewust tegen sterkere tegenstanders gespeeld. De resultaten zijn van ondergeschikt belang en de ervaring die je opdoet primeert. Het is altijd moeilijk te voorspellen wat een competitie brengt. Persoonlijk denk ik dat er twee favorieten zijn. Achilles Bocholt heeft zich gevoelig versterkt en wij hebben de ploeg samen weten te houden. Evelien Claessens werkt keihard aan haar comeback. Met Niki Budai en Charlotte Castermans hebben we twee ervaren speelsters weten aan te trekken. Onze ambitie is duidelijk. Dit jaar willen we de dubbel realiseren.”

De dames van HB Sint-Truiden zien hun eerste wedstrijd tegen DHT Middelkerke-Izegem uitgesteld omwille van Europese verplichtingen uitgesteld tot eind oktober. Afgelopen zaterdag verloor HB Sint-Truiden tegen het Duitse HSG Blomberg-Lippe de eerste wedstrijd met 46-19. Zondagnamiddag wordt de return gespeeld in Sint Truiden 

Laatste update: 13 september 2017, 12:26 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt