Guus Hölscher Topsport AwardMizuno 2017Handbalshop
Belgische damesploeg krijgt ook een Franse bondscoach

Belgische damesploeg krijgt ook een Franse bondscoach

12 september 2017, 11:23 uur

In navolging van de uit Frankrijk afkomstige heren bondscoach Yeremi Sylla heeft de Belgische handbalbond ook voor de het Nationale damesteam een Franse bondscoach aangesteld.  

De uit Noord Frankrijk afkomstige Laurent Worm wordt de nieuwe bondscoach van de nationale dameshandbalploeg waar de Belgische Bond sinds 2015 weer nieuw leven in heeft geblazen na jaren van inactiviteit. Worm volgt Linde Panis op die eind vorig seizoen haar afscheid als bondscoach aankondigde. De 42 jarige Fransman was tot vorig seizoen trainer bij Lomme Lille Métropole Handball.  Eind september maakt Worm voor het eerst kennis met de Belgische internationals.

Ondanks zijn jonge leeftijd is Worm een ervaren coach die dichtbij de Belgische grens woont, de Belgische competitie kent en daarenboven dit jaar een damesploeg op het hoogste niveau zal coachen. Op 30 september en 1 oktober organiseert hij twee trainingsdagen waarna het uitkijken is naar de eerste wedstrijd. Mogelijk komt die er eind dit jaar. Gesprekken met andere landen zijn lopende.”

Worm: .“Ik train inmiddels al al 22 jaar. Tot mijn 20e heb ik zelf handbal gespeeld tot ik van mijn toenmalige trainer hoorde dat ik niet goed genoeg was voor de top. Ik ben mij vanaf dat moment gaan toeleggen op het trainerschap. In 1995 ben ik trainer geworden van de dames van Lomme Lille Métropole Handball. Van de allerlaagste klasse hebben we het tot in tweede nationale geschopt. Ik heb de voorbije jaren al mijn trainersdiploma’s behaald. 22 jaar later ben ik een professionele handbaltrainer voor de stad Lomme en train ik sinds maart van dit jaar de dames van DHT Middelkerke-Izegem. Dit combineer ik dat vanaf nu met de job van bondscoach van de Belgische nationale ploeg .”

Laatste update: 12 september 2017, 11:26 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt