Nieuws

Belgische doelman Jeff Lettens gaat toptransfer maken in Frankrijk

Volgens de Franse sportkrant L' Equipe heeft de Belgische doelman Jeff Letten voor volgend seizoen een toptransfer gemaakt. De 27-jarige doelman van de Belgische nationale ploeg zou een  tweejarig contract getekend hebben bij de Franse topploeg HBC Nantes.

Lettens, die in België jarenlang voor Hasselt heeft gespeeld, speelt momenteel voor het tweede seizoen bij het Franse Cesson-Rennes dat vecht tegen de degradatie uit de Star Ligue.

Drie jaar geleden maakte hij de overstap van Hasselt naar de Pro-Ligue club USM Sarem waarmee hij naar de Star Ligue promoveerde. Lettens stapte echter over naar de ploeg van de destijds Belgische bondscoach Yeremi Sylla, bij Cesson Rennes. Bij Nantes moet hij doelman Arnaud Siffert gaan vervangen en gaat hij een duo vormen met doelman van de Franse nationale ploeg Cyril Dumoulin.

Nantes speelt momenteel nog steeds op drie podia mee voor de prijzen. Vandaag speelt men in de kwartfinale van de beker tegen Nimes. In de Franse competitie  speelt men achter Montpellier en PSG  op de derde plaats nog altijd mee in de strijd om de landstitel . Eind maart speelt mem de achtste finale van de Champions League tegen het Wit-Russische HC Meshkov Brest.

Aan het eind van het seizoen zouden volgens de krant Jerko Matulic en Dominik Klein de club gaan verlaten. Om Klein te vervangen droomt men bij Nantes van een terugkeer van Valero River die momenteel voor Barcelona speelt maar in het verleden als zes jaar - van 2010 tot 2016 - voor Nantes heeft gespeeld. 

Deel dit bericht