Handbalshop
BENE-League in beslissende fase, vierde plaats in trek

BENE-League in beslissende fase, vierde plaats in trek

02 februari 2019, 12:25 uur

Door Frits Feuler– De 16e competitieronde dit weekeinde. Zo langzamerhand worden de kaarten geschud en gaan we de vier ploegen vastleggen die op 30 en 31 maart in Antwerpen de FINAL4 gaan spelen.

De kopposities zijn in handen van Bocholt en Visé. Op de slotdag (16 maart) ontmoeten de kemphanen elkaar in de Damburg. Beide ploegen spelen een constant seizoen en zullen in de resterende duels niks laten aanbranden. Oké, een uitglijder kan zomaar gebeuren maar zal nauwelijks invloed hebben voor een startbewijs in Antwerpen.

Lions, als nummer drie, lijkt ook aan te kunnen meren in de veilige haven’ van Antwerpen maar voelt wel een beetje druk van het tweede peloton van vijf ploegen, aangevoerd door Aalsmeer.

De strijd om plek vier is de komende weken alleen maar interessant. Vijf, zes ploegen zelfs verdringen elkaar om dat laatste ticket: Aalsmeer en Bevo met 17, Volendam met 16, NeLo met 15 en ja, zelfs Hasselt met 13 kan nog in Antwerpen aan de bak. Maar voor die laatste ploeg is die kans wel heel erg minimaal.

Dylan Vossen namens Hasselt in actie                 foto Reza

Richten we ons op het programma voor dit weekeinde dan mag Aalsmeer in eigen hal de handjes warmen aan Hurry Up, dat twee weken geleden – verrassend? - in Panningen de punten ophaalde. In het hoge noorden kon de ploeg van coach Bert Bouwer met het kleinst mogelijke verschil de hal verlaten: 32-31 winst.

Bevo is verplicht Sasja puntloos naar huis te sturen. De Limburgse derby tussen Hasselt en Bocholt was voorheen een spektakelstuk maar afgaande op het bekerduel eind december zal er voor de jongens uit de ‘jeneverstad’ weinig te rapen vallen. Quintus koestert geen illusies met het bezoekende Visé. Tongeren en Volendam eindigt eerder in een gelijkspel dan in winst voor een van de twee ploegen: in Volendam werd het nipt 28-27.

NeLo ontvangt in Dommelhof Lions, altijd een uitdaging voor de ploeg van Martin Vlijm. Wil Lions de goede reeks voortzetten dan gaat het alleen om de twee punten. In Sittard werd NeLo verrast met een 24-20 nederlaag.

Onderin is het meer een zaak van overleven. Quintus heeft zich over gegeven en daalt volgend seizoen een trapje. Sasja zal in België plaats maken voor Doornik (Tournai) of mogelijk Kortrijk. Beide teams ontmoeten elkaar vanavond (20.15 uur) in De Lange Munte. Hurry Up en Tongeren kunnen iets ruimer ademhalen, hun deelname aan een volgend seizoen grensoverschrijdend handbal is vrijwel zeker.

Programma dit weekeinde:

Aalsmeer - Hurry Up; Bevo - Sasja; NeLo - Lions; Hasselt – Bocholt; Quintus - Visé; Tongeren – Volendam (zondag).

Laatste update: 02 februari 2019, 12:43 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct