Nieuws

BENE-League naar beslissende fase, Bocholt vertrekt vanaf pole position

Door Frits Feuler– Komend weekeinde opnieuw handbal in de BENE-League, met de 14e competitieronde inmiddels. Door de periode rond de kerstdagen en de oefeninterlands van de beide nationale ploegen ging de poort even dicht.

Achilles Bocholt vertrekt voor het restant van negen duels vanaf pole position en heeft in elk geval een van de vier plekken in de Final4 te pakken. Althans, dat mag met 23 punten uit 13 duels toch verwacht worden.

Zondag gaat de ploeg van coach Bart Lenders op bezoek in het naburige Neerpelt. Martin Vlijm ontvangt in het Dommelhof met zijn Sporting NeLo (17 uur) maar al te graag de buren. Een duel dat sterk leeft in de Noord-Limburgse grensstreek en ongetwijfeld zullen de beide arbiters Laurens van Kessel en Adrian Tanasescu de handen meer dan vol krijgen om de kemphanen in bedwang te houden. NeLo is belust op revanche na de 38-32 in de Damburg.

Green Park Aalsmeer mag hopen op twee punten die het bezoekende Hubo Initia Hasselt moet leveren. Gevaarlijke outsider, dat Hasselt, immers in de jeneverstad werd het eind september 26-26.

OCI-Lionsmag aan het bezoek bij Handbal Tongeren geen deukjes oplopen in de strijd om een Final4-plek. In eigen hal haalden de Eburonen destijds een onverwachte maar verdiende 21-20 zege.  

BM Visé kan in eigen hal op meer weerstand rekenen van het bezoekende Sasja HC. In de Sinjorenstad werd het ‘slechts’ 29-26. De tweede plaats blijft hoe dan ook na dit weekeinde in Waals bezit.

Herpertz Bevo is in goeden doen en wil die lijn thuis tegen laagvlieger JD Techniek Hurry Up voortzetten. Al was het maar om de smadelijke en grote nederlaag van enkele maanden geleden - 26-38 – uit te wissen met een deugdelijke sportieve revanche.

Wematrans Quintus en Kras Volendam: een duel waar de bezoekers opnieuw willen vlammen en de 43-29 thuiszege op vreemde bodem dunnetjes willen overdoen. Of de hekkensluiter uit Kwintsheul mee zal werken, is hoogst onwaarschijnlijk. 

Deel dit bericht