Mizuno 2017HandbalshopGuus Hölscher Topsport Award
BENE-League punten worden steeds duurder

BENE-League punten worden steeds duurder

09 februari 2018, 16:52 uur

Wedstrijden steeds feller en harder

In verband met de Europerse verplichting van HC Visé dit weekend in de Challenge Cup tegen het Roemeense AHC Potaissa Turda staan er dit weekend vijf wedstrijden in de BENE-League op het programma. Visé speelt zijn eerste wedstrijd dit  weekend zaterdag om 18:00 uur in het Roemeense Truda. De wedstrijd van dit weekend tegen Hurry Up zal komende donderdag gespeeld gaan worden in Zwartemeer.

De strijd in de BENE-League om de vier Final4 plaatsen gaat ook dit weekend weer onverminderd verder. En opnieuw zullen er dit weekend weer ploegen teleurgesteld worden. Met de wedstrijden OCI-LIONS vs Herpertz Bevo HC en Kras Volendam vs. Achilles Bocholt op het programma spelen vier ploegen die strijden om een Final4 ticket tegen elkaar. De BENE-League punten worden dan ook steeds duurder.

Bocholt kan in deze, met nog vijf wedstrijden te spelen, wel een stootje hebben. De titelverdediger heeft als koploper van de BENE-League vijf punten voorsprong op de nummer twee Hasselt en zes op LIONS. Toch wil men ook bij Bocholt zo snel mogelijk de Final4 plaats veiligstellen. Voor Volendam zijn er wel hele belangrijke punten te verdienen. De Noord-Hollanders staan twee punten achter op Bevo en Aalsmeer. Een overwinning is bijna vereist om niet verder achterop te geraken. Volendam heeft thuis nog niet verloren dit seizoen, wel twee keer gelijk gespeeld. Bocholt heeft uit tot nu toe één keer uit bij Hasselt verloren.

De Limburgse derby tussen LIONS tegen Bevo, die zaterdag in verband met de vastenavond om 17:00 begint, mag wel de kraker van het weekend worden genoemd. Voor beide ploegen staat er veel op het spel. We kunnen er dan ook vanuit gaan dat er in een fysiek harde wedstrijd flink zal worden gestreden voor de twee punten. We kunnen dit wel een vierpunten wedstrijd noemen in deze fase van de competitie. Ook al speelt hij nog niet mee, LIONS kreeg deze week met de onverwachte terugkeer van Joris Baart een flinke positieve impuls. Zeker omdat aan de rechterkant de selectie mager bezet was. Twee punten tegen Bevo kan het vertrouwen van de ploeg dan ook opstuwen.

Bevo heeft dit weekend nog iets recht te zetten na de nederlaag van vorige week thuis tegen Hurry Up. Een tweede nederlaag op rij kan betekenen dat men weer buiten de top 4 valt. Een overwinning voor Bevo betekent in ieder geval de derde plaats en dan kan LIONS wel eens  buiten die top 4 vallen. Het luistert dan ook allemaal erg nauw.

In een nog niet zo lang verleden zouden we Callant Tongeren tegen Hubo Initia Hasselt zeker ook bestempelen als wedstrijd van de week. Maar dit seizoen liggen de verhoudingen tussen de twee Limburgse rivalen beduidend in het voordeel van Hasselt. Voor Tongeren is spelen om de prijzen dit seizoen al voorbij, terwijl Hasselt na de 30-33 overwinning van donderdagavond in de halve finale van de beker tegen Sporting Nelo nog meespeelt om alle prijzen. In de huidige situatie gaat Hasselt ondanks dat het een uitwedstrijd is, als favoriet van start. Ook Hasselt heeft de punten hard nodig want een Final4 plaats is nog helemaal niet zeker. Het gevaar ligt hem in onderschatting van Tongeren dat ondanks alles zijn huid zo duur mogelijk wil verkopen.

FIQAS Aalsmeer, de nummer vijf van de ranglijst met evenveel punten als Bevo, speelt uit bij Wematrans Quintus. De Heulse ploeg weet al dat ze na de BENE-League moet gaan spelen om behoud van zijn BENE-League plaats terwijl Aalsmeer na een goede reeks momenteel in een mindere periode zit met twee nederlagen op rij en een nipte overwinning vorige week tegen Nelo. Willen de Noord-Hollanders uitzicht houden op de Final4 dan moet er gewonnen in Kwintsheul. Terwijl Quintus frank en vrij kan spelen en daarbij zeker niet onderschat mag worden want de Heulse ploeg speelt iedere week om de winst.

Sasja speelt thuis tegen Sporting Neerpelt. Het is de laatste kans voor Sasja om eventueel nog in de buurt van Sporting Nelo te kunnen komen maar dan moet er wel gewonnen worden. Personele problemen bij de Antwerpse ploeg zorgen echter al weken voor stagnatie. Daar wil Nelo wel van profiteren. Twee punten meenemen naar Neerpelt betekent al bijna zeker, als het dit weekend allemaal goed valt voor Neerpelt, deelname aan de play-offs om de Belgische titel.

  

Laatste update: 09 februari 2018, 18:01 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt