Nieuws

Beslissing gevallen: Duitsland opent WK 2019 tegen Verenigd Korea

Door Frits Feuler – Sinds vandaag staat het vast: de Duitse mannenploeg zal bij het WK 2019 zijn openingsduel in Berlijn tegen een gecombineerde ploeg van Noord- en Zuid-Korea spelen. “De IHF (Internationale Handbal Federatie) is blij te kunnen meedelen dat én de Republiek Korea alsook de Democratische Volksrepubliek Korea de uitnodiging hebben geaccepteerd,” zo meldt de IHF op haar website.

Korea is dus officieel op 10 januari (20.30 uur) in de Mercedes-Benz Arena in Berlijn de eerste tegenstander van de Duitse ploeg. Vervolgens neemt men het op tegen Rusland (12-1), Servië (15-1) en Brazilië (17-1).    

Het initiatief van de IHF heeft de volledige ondersteuning en goedkeuring van het Internationale Olympische Comité (IOC) onder leiding van de Duitser Thomas Bach. “Dit geeft de enorme kracht aan die sport kan hebben om de vrede te bewerkstelligen en mensen op deze aarde samen te brengen,” verduidelijkt de Olympische koepel in een verklaring.

De verenigde Koreaanse ploeg krijgt een bijzondere rol die de IHF tot nu toe nog niet definitief heeft vast gelegd. “Om de integratie van spelers uit de Democratische Volksrepubliek in het team van de Republiek mogelijk te maken heeft de IHF besloten het aantal spelers per ploeg bij dit toernooi in Duitsland en Denemarken te verhogen,” geeft de Internationale Bond aan waarmee nog niet duidelijk is of de Koreaanse ploeg meer dan 16 of het totale aantal van 28 spelers op het wedstrijdblad mag opstellen.

Deel dit bericht