Nieuws

Beslissings- en rangordewedstrijden van afgelopen weekend

Extra degradatie uit Tweede divisie dames

Zaterdagavond moesten de handbalsters van DFS Arnhem en United Breda een beslissingswedstrijd spelen welke club als nummer vijf uit de tweede divisie moest degraderen. United Breda speelt ook volgend seizoen in de tweede divisie nadat men na de 10-18 ruststand met 16-29 deze beslissingswedstrijd van de ploeg uit Arnhem wist te winnen.

Rangorde Tweede divisie dames

De handbalsters van VOC2  en de Tukkers eindigden aan het eind van het seizoen op de tweede plaats in respectievelijk de tweede divisie B en de tweede divisie A. Om de rangorde te bepalen wanneer er eventueel nog een derde ploeg kan gaan promoveren wanneer een hoger spelende ploeg zich om wat voor reden dan ook heeft teruggetrokken speelden beide ploegen zaterdagavond in de Bloemhof in Aalsmeer tegen elkaar.

Na de 31-20 overwinning voor VOC 2 heeft de Amsterdamse ploeg het eerste recht gepakt om eventueel nog te kunnen promoveren.

Rangorde heren hoofdklasse

De heren handballers van hoofdklasser Tomegido uit Hippolytushoef en Helius uit Hellevoetsluis speelden een rangordewedstrijd om bij een eventueel terugtrekken van een hoger spelende ploeg te bepalen wie als eerste in aanmerking komt om deze plaats in te nemen. Omdat de  nummers twee Udi ’96 uit de hoofdklasse A en Bevo 3 uit de hoofdklasse B hebben aangegeven niet te willen promoveren is er dit jaar maar een rangorde wedstrijd tussen Tomegido en Helius. Met de 26-24 overwinning heeft Tomegido dat eerste recht verworven.

Extra degradatie uit hoofdklasse Heren

De nummers elf uit de heren hoofdklasse B Eenland 2 , hoofdklasse C Wittenhorst en hoofdklasse D Aritos 2 moeten in een halve competitie bepalen welke ploeg nog moest degraderen.

HV Eemland 2 - DEF-Fire/Aristos 2 13 - 19

HV Eemland 2 – Wittenhorst 18 - 17

Wittenhorst - DEF-Fire/Aristos 2 10 - 23

Met twee nederlagen is het Limburgse Wittenhorst gedegradeerd, Eemland 2 en Aristos 2 hebben zich daarmee weten te handhaven.

Twee extra degradatie plaatsen uit hoofdklasse dames

De vijf nummers elf uit de hoofdklasse A, Bentelo 2, B, Auto van Ewijk/LHC, C, LimMid, D,  Heerle en E, DSS 2 speelden afgelopen zondag in een halve competitie voor twee extra degradatieplaatsen. Auto van Ewijk/LHC en DSS 2 kwamen zondag als nummer vier en vijf uit de strijd en zullen komend seizoen uitkomen in de eerste klasse. Voor LHC betekent dit dat men, na 18 jaar op landelijk niveau gespeeld te hebben, weer op afdelingsniveau moet gaan spelen.  

Heerle 1 - Bentelo 2   8 - 9

DSS 2 - Auto van Ewijk/LHC  11 - 17

LimMid - DSS  15 - 14

Auto van Ewijk/LHC  - Heerle 15 - 17

Bentelo 2 – LimMid   16 - 13

Heerle  - DSS 2  16 - 9

Auto van Ewijk/LHC - LimMid  12 - 14

DSS 2 - Bentelo 2  12 - 19

Bentelo 2 - Auto van Ewijk/LHC  14 - 11

LimMid  - Heerle  9 - 9

Eindstand

1 Bentelo 2  4 - 8

2 Heerle  4 - 5

3 LimMid  4-  5

4 Auto van Ewijk/LHC  4 - 2

5 DSS 2  4 - 0  

Deel dit bericht