Nieuws

Bevo HC lijft Eligio Pepels in

Van de Redactie - De start van het BENE-League seizoen 21/22 staat gepland in het weekend van 4 en 5 september gepland. Dan zal ook de 25 jarige Eligio Pepels het shirt van Bevo Hc aantrekken. Pepels komt over van het Belgische Sporting Pelt, daarvoor was hij actief voor Handbal Tongeren.

Naast de doorstroming van jonge toptalenten uit de eigen jeugdopleiding naar de BENE-League selectie, was de club ook nog op zoek naar een ervaren speler om het team compleet te maken. Pepels brengt de nodige verdedigende kwaliteiten in bij het team, alsook veel BENE-League ervaring. Daarnaast past hij prima als persoon in de hoofdmacht van de club uit Panningen.

Ervaring

De uit Stein afkomstige Pepels speelde in alle Oranje-jeugdselecties. Als 19-jarige nam hij met Oranje U21 deel aan het WK in Brazilië. Daarna plaatste hij zich in 2016 met Oranje U20 voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis van het heren handbal voor de eindronde van het EK U20 in Denemarken.

De ambities van Herpertz Bevo Hc en de geweldige ambiance en beleving in de Panningse Heuf spreken Eligio enorm aan. Ook de deelname aan de EHF European Cup komend seizoen speelde een positieve rol bij de keuze om z’n handbalcarrière te vervolgen bij Bevo. Hij heeft eerder al Europa Cup-ervaring opgedaan bij Initia Hasselt en LIONS.

Het Waalse Visé meldt de komst van de derde nieuweling, de 23-jarige Fransman Camille Nguema-Mantion. Hij komt over van Cavigal Nice, een ploeg in de D2 Proligue.

cover Eligio Pepels als speler van Tongeren in duel met de defensie van Visé

foto archief HSP / Ronald Jans

 

Deel dit bericht