Nieuws

Bevo coach Jo Smeets assistent coach bij de Belgische Nationale ploeg

Onlangs heeft de Belgische handbalbond de Fransman Arnaud Calbry aangesteld als nieuwe bondscoach nadat in januari bondscoach Yerime Sylla en zijn assistent Michel Krazen hun ontslag hadden ingediend nadat België zich niet had geplaatst voor de WK play-offs.

Arnaud Calbry is, naast zijn functie als bondscoach van België, ook Sportief directeur en assistent- trainer bij het Franse Duinkerken. Als assistent krijgt hij oud-international en de huidige trainer-coach van het Nederlandse Bevo Hc, Jo Smeets aan zijn zijde. Maar voordat hij zijn ja woord gaf ging er wel wat aan vooraf.

Voor Smeets kwam het verzoek immers ook allemaal onverwacht. De Hasselaar laat weten dat dit voor hem ook allemaal nieuw is en dat hij eerst sowieso moest overleggen met zijn huidige werkgever Bevo over de haalbaarheid van deze opdracht. Hij had de Belgische bond dan ook in eerste instantie bedenktijd gevraagd. Ondertussen had hij ook met Arnaud Calbry rond de tafel gezeten en daar had hij een gevoel aan over gehouden. Hij kreeg het gevoel dat het klikte en dat beide op dezelfde golflengte zitten.

Ook heeft hij de indruk dat het met de nationale ploeg enkel beter kan worden. “Robyns vertrekt ook naar het buitenland, naar Strasbourg en volgend jaar zullen nog enkele beloften de stap naar een buitenlandse club zetten. Dat kan enkel het niveau ten goede komen. Maar het is  een hele uitdaging voor zowel Arnaud als voor mij,” aldus Smeets tegen over Handbal Extra, het Belgische kwartaal Magazine.

  

Deel dit bericht