Bevo Hc bouwt aan toekomst handbaldames

Bevo Hc bouwt aan toekomst handbaldames

13 april 2018, 16:54 uur

Bevo Hc versterkt zijn organisatie met het aanstellen van Daniëlle Horsten als nieuwe combinatiefunctionaris, en wil samen met de nieuwe hoofdtrainer Björn Willunat bouwen aan de toekomst van de handbaldames.

De herenploegen van Herpertz Bevo Hc zijn al jaren een vaste waarde in de top van het Nederlandse handbal en acterend in de BENE-League en Eredivisie. Echter ook de damesploeg dient hierin aan te haken, en inmiddels timmert een van de grootste verenigingen van Nederland dan ook aan de dameskant weer flink aan de weg. Voorzitter Mustafa Amhaouch legt uit: “We willen weer in de dameskant investeren, tenslotte is het merendeel van de (jeugd) leden dames. We willen gebruik maken van de ervaringen die de afgelopen jaren zijn opgedaan aan de herenkant, door onze organisatie synergie te gebruiken.”

Na het aantrekken van de nieuwe hoofdtrainer Björn Willunat maakt Bevo Hc nu ook bekend dat Daniëlle Horsten de vrouwelijke tak van de vereniging komt versterken. Het afgelopen seizoen was Daniëlle nog in de Hoofdklasse actief als trainster/coach bij de dames van Sprint Deurne. “Na 10 jaar VHC en 4 jaar HV de Sprint, ben ik erg enthousiast om aan de slag te gaan bij Bevo Hc met al hun passie voor handbal. Ik ga met veel plezier aan de slag met al die talenten binnen Bevo Hc.” Aldus Daniëlle. Horsten wordt verantwoordelijk voor het opleidingsteam dat in de Hoofdklasse uitkomt en de dames A-jeugd, die actief zijn in de landelijke jeugddivisie. Naast haar rol als trainster gaat Horsten ook de taak van combinatiefunctionaris voor de vereniging Bevo Hc invullen.

Namens de technische commissie legt Tessa Timmermans uit: "Samen met Willunat en Horsten en alle andere jeugdtrainers, gaan we uitvoering geven aan een meerjarenplan om het dameshandbal bij Bevo Hc geleidelijk terug te brengen naar de Nederlandse top. Bevo Hc ademt handbal, we hebben uitstekende faciliteiten en een sterk groeiende jeugdafdeling met enorm veel talent".

De recente degradatie van de eerste damesploeg naar de 2de divisie is hierin zeker geen spelbreker. "Komend seizoen zal in het teken staan van de opbouw, waarbij de 2de divisie een prima platform is. We gaan investeren in de opleiding van jong en oud talent. Deze trainingsarbeid gaat op termijn haar vruchten afwerpen", aldus Willunat, die naast het eerste damesteam ook de dames B-jeugd onder zijn hoede zal nemen.  

Laatste update: 13 april 2018, 21:48 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct