Bevo na verlenging naar halve finale beker

De handballers van Bevo hebben zich na een zwaarbevochten overwinning via verlengingen kunnen plaatsen voor de halve finale van het bekertoermooi ten koste van Hurry Up. Zonder ook maar een keer op voorsprong te hebben gestaan in de reguliere speeltijd scoorde Bevo in de laatste minuut van wedstrijd de gelijkmaker 26-26  na een ruststand van 11-16. Hurry Up mocht nog wel een keer aanvallen maar daaruit wist men niet meer te scoren. Wel kreeg men nog een directe vrije worp die Suleman tegen het gezicht van een van de Bevo spelers gooide. waarvoor hij een directe rode kaart kreeg.

In de eerste verlenging kwam Bevo dan voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong en kon uitlopen naar 29-27. Hurry Up repareerde de achterstand en kwam direct bij het begin van de tweede verlening op 29-29. Daarna ging het om en om naar het einde en scoorde Augustinus de 32-31. Ook nu kreeg Hurry Up nog de kans op de gelijkmaker maar jet laatste schot werd gepareerd door doelman Hammerschmidt van Bevo dat daarmee de tweede ploeg is na Hellas die de halve finale van het bekertoernooi bereikt.

Hurry Up opende de wedstrijd sterk 2-5 maar zag Bevo bij 6-6 (15’) nog een keer langszij komen. In het tweede deel van de eerste helft liepen de Oranje hemden vervolgens weg naar de 11-16 ruststand.

Tot 16-21 in de tweede helft wist de ploeg uit Zwartemeer zijn vijf punten voorsprong vast te houden maar daarna kwam Bevo in no-time terug naar 20-21 (47’). Hurry up weet dan de voorsprong van een/twee doelpunten vast te houden tot vier minuten voor tijd men zelfs weer op 23-26 voorsprong komt. Die driepunten  kon men in de slotfase niet vasthouden met als gevolg een verlenging waarin men het onderspit delfde.

Daarmee is het seizoen voor de ploeg van Martin Vlijm als een nacht kaars uitgedoofd. Rest alleen nog de strijd om behoud van de plek in de BENE-league die komende zaterdag begint met de wedstrijd tegen Quintus.