Bevo pakt eerste bekerwinst in zijn zesdefinale

Een uitzinnige uitbarsting van vreugde op de tribune en het veld als even na zes uur donderdagmiddag het laatste fluitsignaal klinkt en Bevo de bekerfinale tegen FIQAS Aalsneer met 27-28 heeft gewonnen. Vijf keer was men de verliezend bekerfinalist, tussen 2001 en 2008. Vervolgens moest men tien jaar wachten op een zesde bekerfinale en dit keer was het raak. In een zeer boeiende en enerverende wedstrijd was Bevo, aan de hand van een op dreef zijnde Polman, het grootste deel van de zestig minuten, ondersteund door een sterk meelevende supportersgroep op de tribune, de bovenliggende partij al was het verschil nooit groter dan drie doelpunten. Voor Aalsmeer waren de druiven zuur. Voor de derde keer op rij verliest men de zestiende bekerfinale in de historie van de club.

Polman en Jordens zetten Bevo al meteen op een 0-2 voorsprong en ondanks dat men na tien minuten bij 4-6 binnen iets meer dan twee minuten drie tijdstraffen kreeg en Jeroen van de Beucken in die fase ook nog een zeven meter miste, was het de vertrekkende Robin Jansen die de Limburgers na 15 minuten op een 7-8 voorsprong zette. Met een strek spelende Hammerschmidt in het doel liep Bevo uit naar een 8-11 voorsprong. In de laatste tien minuten van de eerste helft knokte Aalsmeer zich terug in de wedstrijd. Met nog vier minuten te spelen in het eerst deel kwam Aalsmeer via tweemaal Benghanem en Wong van 11-13 bij 14-13 voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Toch trok Bevo nog voor rust de zaken weer naar zich toe:15-16.

Ondanks dat Bevo direct na rust  weer een twee doelpunten voorsprong pakte (15-17) verliep de tweede helft bijzonder spannend nadat Aalsmeer bij 17-17 weer op gelijke hoogte was gekomen. Bevo pakte steeds de leiding waarna Aalsmeer gelijkmaakte. Tot halverwege de tweede helft. Als Polman (Bevo topscorer met acht doelpunten) op de lat schiet, Colman vervolgens tegen zijn derde tijdstraf aan loopt en op de tribune kan plaats nemen, zijn het Boomhouwer (topscorer bij Aalsmeer met zes doelpunten) en Bottinga die de Noord-Hollanders in de 47e minuut voor de tweede keer in de wedstrijd op voorsprong zetten: 23-22. De vertrekkende doelman Markus Hammerschmidt (14 stops) zorgt er dan weer voor dat  Bevo na een zevenmeter van Poot de leiding neemt: 23-24.

Met tweemaal Bottinga kantelt de wedstrijd weer in de richting van Aalsmeer: 25-24. Niemand durft zich op dat moment aan een voorspelling te wagen wie dit gaat winnen. Bevo neemt een time-out waarna de stoppende Wouter Sas en tweemaal Niels Poot, na twee stops van Hammerschmidt, de Limburgers met nog vier minuten te spelen op een 25-27 voorsprong zetten. Als Jordens dan de 25-28 scoort is het Hammerschmidt die in de slotfase met drie stops op rij Bevo de beker bezorgt. Van Dam bepaalt de eindstand op 27-28.