Nieuws

Bevo wil dit seizoen finales spelen

Bevo wil dit seizoen finales spelen

Bevo is één grote familie

Van de Redactie - Vorig seizoen zorgde Hasselaar Jo Smeets voor een primeur. De eerste Belgische coach ooit die een prijs in het buitenland wist te winnen: de Beker van Nederland. De assistent-trainer van de Red Wolves begint zaterdag aan zijn tweede seizoen op rij als hoofdtrainer van Herpertz Bevo.  

“Onze voorbereiding was er eentje met hoogtes en laagtes,” blikt Jo Smeets terug. “Polman werd aan de voet geopereerd en is volop bezig met de revalidatie. Augustinus en Van Den Beucken sukkelen met een ontsteking van de knie. Met de nodige rustperiodes hebben ze toch wat kunnen spelen en trainen.”

Zo’n ontsteking is een vervelende blessure die tijd nodig heeft. Dat kan je niet forceren, weet Smeets. “Beide spelers lijken er stilaan door te komen. De keerzijde van die pechmedaille is dat er andere, veelal jonge spelers, zijn opgestaan. Ik heb die uit noodzaak moeten brengen en die hebben aardig hun streng getrokken. Je ziet ze zo progressie maken. De voorbereidingswedstrijden waren prima. Nu zaterdag begint het echte werk met meteen een topwedstrijd tegen Hasselt. We zijn er klaar voor maar het is afwachten hoelang en of ik bepaalde sleutelspelers zal kunnen inzetten.”

Ambities

De ambitie is voor Bevo dezelfde als vorig seizoen. “We willen de Final4 halen. Vorig seizoen eindigden we vierde met een gelijk aantal punten als Aalsmeer. Op doelpuntensaldo hebben we toen de Final4 gemist … 3 goals op een volledig seizoen! Het was een wereld van verschil. Ook in het Nederlands kampioenschap schopten we het net niet tot in de finale omwille van één verliesmatch teveel. Eindwinst in de Beker heeft veel goedgemaakt voor onze vereniging.”

Vereniging … het woord is gevallen. In België spreekt men over een club daar waar Nederlanders het over een vereniging hebben. “In een vereniging ligt alles veel dichter bij elkaar” verklaart Jo Smeets. “We zijn familie van elkaar. De club heeft een goede jeugdwerking en telt 500 leden. Bij een wedstrijd zitten er 800 mensen op de tribunes. Heel de club draagt die eerste ploeg op handen. Het is één lijn, van de jongste tot de oudste. Zoiets zie ik in België niet. De spelers van de eerste ploeg geven gasttrainingen aan eigen jeugd én aan teams uit de buurt. Iedereen ademt hier handbal.”

Terug naar de ambities van Jo Smeets en Bevo. “We willen dit seizoen finales spelen. Voor de BENE-League wil dat zeggen dat je het tot in de Final4 moet schoppen. Dát is de eerste ambitie. Makkelijk is anders. Sporting Nelo, Achilles Bocholt, OCI Lions, Hurry Up en Aalsmeer hebben Tot slot laten we ook Jo Smeets aan het woord. Vorig seizoen zorgde de Hasselaar voor een primeur door als eerste Belgische coach ooit een prijs in het buitenland te winnen: de Beker van Nederland. De T2 van de Red Wolves begint zaterdag aan zijn tweede seizoen op rij als T1 van Bevo.

“Onze voorbereiding was er eentje met hoogtes en laagtes” blikt Jo Smeets terug. “Polman werd aan de voet geopereerd en is volop bezig met de revalidatie. Augustinus en Van Den Beucken sukkelen met een ontsteking van de knie. Met de nodige rustperiodes hebben ze toch wat kunnen spelen en trainen. Zo’n ontsteking is een vervelende blessure die tijd nodig heeft. Dat kan je niet forceren. Beide spelers lijken er stilaan door te komen. De keerzijde van die pechmedaille is dat er andere, veelal jonge spelers, zijn opgestaan. Ik heb die uit noodzaak moeten brengen en die hebben aardig hun streng getrokken. Je ziet ze zo progressie maken. De voorbereidingswedstrijden waren prima. Nu zaterdag begint het echte werk met meteen een topwedstrijd tegen Hasselt. We zijn er klaar voor maar het is afwachten hoelang en of ik bepaalde sleutelspelers zal kunnen inzetten.”

“De ambitie is dezelfde als vorig seizoen. We willen de Final4 halen. Vorig seizoen eindigden we vierde met een gelijk aantal punten als Aalsmeer. Op doelpuntensaldo hebben we toen de Final4 gemist … 3 goals op een volledig seizoen, het was een wereld van verschil. Ook in het Nederlands kampioenschap schopten we het net niet tot in de finale omwille van 1 verliesmatch teveel. Eindwinst in de Beker heeft veel goedgemaakt voor onze vereniging.”

Vereniging of club

Vereniging … het woord is gevallen. In België spreekt men over een club daar waar Nederlanders het over een vereniging hebben. “In een vereniging ligt alles veel dichter bij elkaar” verklaart Jo Smeets. “We zijn familie van elkaar. De club heeft een goede jeugdwerking en telt 500 leden. Bij een wedstrijd zitten er 800 mensen in de tribunes. Heel de club draagt die eerste ploeg op handen. Het is één lijn van de jongste tot de oudste. Zoiets zie ik in België niet. De spelers van de eerste ploeg geven gasttrainingen aan eigen jeugd én aan teams uit de buurt. Iedereen ademt hier handbal.”

Terug naar de ambities van Jo Smeets en Bevo. “We willen dit seizoen finales spelen. Voor de BENE-League wil dat zeggen dat je het tot in de Final4 moet schoppen. Dàt is de eerste ambitie. Makkelijk is anders. Sporting Nelo, Achilles Bocholt, OCI Lions, Hurry Up en Aalsmeer hebben zich stevig versterkt. In België is er een grote inbreng van buitenlanders. Ik schrik daar eigenlijk een beetje van. Het beperkt zich niet tot één club. Het is een rode draad bij de meeste clubs. De BENE-League 2018-2019 belooft wel een bijzonder sterke competitie. Eentje die veel spannender zal worden dan vorig jaar omdat de verschillen tussen de clubs kleiner zijn geworden. Ik kijk er alvast naar uit!”

Deel dit bericht