BFC verrast Kwiek en gaat naar kwart finale beker

De handbalsters van tweede divisionist Anytime Fitness BFC hebben woensdagavond de kwartfinale van het bekertoernooi bereikt. In de achtste finale versloeg de ongeslagen koploper uit de tweede divisie B eerste divisionist Klink Nijland Kwiek na een 12-11 ruststand met 27-26.

Op de zege van de Limburgse ploeg viel niets af te dingen. Bijna de gehele  wedstrijd heeft BFC aan de positieve kant van de score gestaan maar het was wel spannend. De marge was vaak maar een of twee punten.

In het tweede deel van de tweede helt liep BFC weg van haar tegenstander. Van 21-20 (45’) ging het naar 25-21 (50’). In de slotfase komt Kwiek dan nog terug waarbij BFC het zichzelf in de laatste tien minuten moeilijk maakt door bijna niet meer te scoren. De ploeg uit Raalte scoort vijf minuten voor het einde de aansluitingstreffer:26-25.

In de laatste vijf minuten komen beide ploegen nog maar moeilijk tot scoren BFC  kan weer een gaatje van twee realiseren (27-25) waarna Kwiek weer de aansluitingstreffer kan maken. Anderhalve minuut voor het einde beslist BFC de wedstrijd (28-26) al is het nog spannend. Kwiek kan dat gaatje echter niet meer dichten: 28-27. Daarmee plaatst BFC zich verrassend voor de kwartfinale.