Nieuws

Bietigheim Europees sterker dan Storhamar

Bietigheim Europees sterker dan Storhamar

Dione Housheer met Nykøbing onderuit in Roemenië

Door Frits Feuler– Op deze zaterdag kwam een aantal Nederlandse in buitenlandse competities met wisselende resultaten voor de dag.

In de groepsfase van de EHF Cup kreeg Nykøbing, met Dione Housheer, tegen het Roemeense Craiova – voor 4000 toeschouwers - geen punten. Na een povere 9-6 ruststand verloor de Deense ploeg met 18-12. Housheer kreeg een treffer achter haar naam.

SG Bietigheim daarentegen zette het Noorse Storhamar, zonder de ervaren Heidi Løke, in de hoek. De marge van drie van voor de pauze (15-12) bleef ook na zestig minuten op de bordjes: 28-25. Van der Heijden trof vijf keer, Malestein eentje minder. Visser en Rozemalen scoorden niet.

Niet compleet

Of Esbjerg – met Estavana Polman – morgen een volwaardige Roemeense ploeg van Cisnadie tegenover zich vindt, moet worden afgewacht. De gasten zijn, volgens informatie, naar Denemarken gereisd met zeven speelsters en drie keepsters. Bij die club zijn plots vijf speelsters vertrokken, de reden daarvoor is nog onduidelijk. Volgende week zondag reist Bietigheim naar Roemenië. De EHF-waarnemer moet ter plekke via gesprekken met de club erachter zien te komen wat daar precies gaande is en of de ploeg nog mag worden aagevuld.

In de Hongaarse competitie gaat Györ door met datgene waar de ploeg goed in is: winnen. Ditmaal, op bezoek bij hekkensluiter Eszterhazy, knalde de ploeg van Nycke Groot een 20-35 zege op het bord. Achtervolger Ferencvaros deed niet onder en zette het bezoekende Kisvardai in de hoek: 35-27.

In de Deense competitie verslikte Holstebro, met Lynn Knippenborg (3) en Inger Smits (4) zich bij Skanderborg: 27-25. Holstebro zakt, met 12 uit 15, naar plaats 9, een plek die aan het einde van het seizoen spelen in de degradatiegroep inhoudt.

Kansloos

In Duitsland ook een eerste deel van het weekend-programma. Bad Wildungen, met Sabine Heusdens, Anouk Nieuwenweg, Mariëlle Beugels en Maxime Struijs, liet het viertal Nederlandse speelsters bij het bezoekende Bensheim-Auerbach – Merel Freriks, Sarah van Gulik, Sanne Hoekstra en Helen van Beurden – kansloos: 26-19 (10-10). Göppingen haalde thuis geen punten tegen de gasten uit Blomberg-Lippe (met Angela Steenbakkers, Tessa van Zijl, Tess van Buren en Celine Michielsen). Na een 9-12 ruststand stokte de teller bij 20-24.

Deel dit bericht