Nieuws

Bietigheim geplaatst voor groepsfase CL

Van de Redactie - SG Bietigheim - met Visser, Malestein, Van der Heijden en Rozemalen - heeft het kwalificatietoernooi in Lublin voor een van de twee vacante plekken in de groepsfase van de Champions League zonder al te veel moeite gehaald. Nadat zaterdag het Spaanse Bera Bera met 33-27 werd verslagen, was de 'finale' op zondag tegen het Poolse Lublin een formaliteit, zo leek het qua uitslag: 34-19, na een 20-11 voorsprong halverwege.

Maura Visser toonde zich een schutter van formaat en tekende voor negen treffers. Laura van der Heijden en Angela Malenstein kwamen kwam elk vier treffers. Charris Rozemalen duwde er twee tegen het net.

 

Bietigheim wordt geplaatst in groep D en ontmoet daarin Bucaresti, het Noorse Vipers Kristiansand en FTC Rail Cargo uit Hongarije, de voormalige ploeg van Laura van der Heijden. Begin oktober reist men eerst richting Noorwegen.

De winnaar van de andere kwalificatieronde is het Kroatische Podravka Vegeta. Zij strijden in groep C tegen Györ, Thüringer en Krim Mercator.

Deel dit bericht