Nieuws

Bietigheim klopt ploeg van Robert Nijdam

Bietigheim klopt ploeg van Robert Nijdam

Ploeg van Luc Steins verliest eerste thuisduel

Door Frits Feuler – Midweeks zijn diverse nationale en internationale wedstrijden gespeeld. De belangrijkste karakteristieken op een rijtje:

-  Het inhaalduel in de Duitse Bundesliga bij de vrouwen tussen Bietigheim en het Bayer Leverkusen van Robert Nijdam kende in de thuisploeg de duidelijke winnaar: 30-23 na een 18-13 ruststand. Voor Chaaris Rozemalen - vijfmaal succesvol - was het het eerste optreden voor eigen publiek na een lange blessureperiode. Eveneens een 'debuut' na ruim een jaar afwezigheid was er voor Maura Visser die handbal op een laag pitje had gezet vanwege gezinsuitbreiding. Malestein tekende voor drie treffers, Visser en Van der Heijden ieder een.

- Lois Abbingh – zie haar dagboekverslag elders – won een matig duel bij Zveda: 24-29.

Op onderstaande link een impressie van het duel (excuses voor het ontbreken van de ondertiteling.....)

https://www.youtube.com/watch?v=QoCtnScw1WQ&feature=youtu.be

- Ferencvaros (Dannick Snelder) was thuis duidelijk de betere van Bekescsabai: 36-21.

- Györ, met Nycke Groot, deed wat het moest doen bij MTK Boedapest: winnen met ruim verschil: 25-35. Snelder en Groot gaan met hun ploegen aan de leiding na twee speelrondes.  

- In Noorwegen kent Molde, de ploeg van Helle Thomsen, Anouk van de Wiel, Martine Smeets en toekomstige aanwinsten Lynn Molenaar (20) en Talisa Groen (29) een moeilijke start. Op bezoek bij Tertnes ging het met 28-22 fout.

- Gjerpen, met Nathalie Hendrikse en Annick Lipman, blijft na twee duels hekkensluiter. Thuis tegen topploeg Kristiansand was weinig eer te behalen: 22-34.

- De Champions League bij de mannen is van start gegaan met vier duels. PSG won uit bij Motor Zaporoshe (29-35). Bij de Franse doelpuntenmakers doelman Thierry Omeyer die drie keer vanuit zijn eigen cirkel de netten in het andere – lege - doel wist te raken.

- Rhein Neckar Löwen en Barcelona was een boeiende en in hoog tempo gespeelde topper. De Duitse ploeg zegevierde nipt: 35-34.

- Luc Steins en zijn Tremblay redden het niet in het eerste thuisduel. De bezoekers van Chambery gingen met de dubbele punten aan de haal: 27-30, na een forse marge bij rust: 13-19.

- Doelman Carsten Lichtlein, ex-doelman van de nationale Duitse ploeg en sinds zes jaar spelend voor  VfL Gummersbach zal die club aan het einde van dit seizoen verlaten en overstappen naar Erlangen.

 

        

Deel dit bericht