Nieuws

Bijltjesweekend in de hoogste divisies

Bijltjesweekend in de hoogste divisies

Van de Redactie –De eerste competitiehelft zit erop. In het slotweekeinde toch een aantal verrassingen. Dat hoort bij sport. Een tegenstander die tegen alle wetten van de logica in dapper strijdt tegen een ploeg die op de ranglijst stukken hoger staat.

Maar de knop gaat bij alle ploegen even om. Bij de heren vindt komende week nog de 2e bekerronde plaats, daarna mogen ook deze ploegen aan de kerstdis.

Tijd voor bezinning, tijd voor gezelligheid rond kerst en nieuwjaar. De accu’s opnieuw opladen want meteen na de jaarwisseling moet er weer gepresteerd worden.

Wat viel op?

In de BENE-League natuurlijk de zege van Herpertz Bevo bij ongeslagen koploper Achilles Bocholt. Negen opeenvolgende duels, acht gewonnen en eenmaal gelijk voor de ploeg van Bevo-coach Jo Smeets die daarmee haar aanspraken op een ticket voor de Final4 (op 31 maart in Antwerpen) duidelijk heeft gemaakt. Sporting NeLo kwam nipt tekort in de Belgische-Limburgse derby bij Hubo Initia Hasselt. Daar was op meer gerekend. Vanmiddag nog het duel tussen OCI-LIONS en Visé waarbij de Sittardse ploeg een aanval doet om de achterstand op de Waalse ploeg (nu drie punten) terug te brengen tot één.

Bij de mannen in de eredivisie sneuvelde het ongeslagen record van AJ Sports Hellas: in eigen hal waren de doelpunten talrijk maar trokken de bezoekers uit Emmen aan het langste koord: 35-38. Op de vierde speeldag leverde de Haagse ploeg het eerste puntje in, tegen medetitelkandidaat Stipt Payroll Houten: 24-24. Nu de verrassende nederlaag tegen Oosting Metaal Recycling E&O. Na 13 duels is de koppositie nu voor Houten.

Bij de dames had Morrenhof Janssen Dalfsen (tien punten)  heel wat te stellen met het bezoekende Westfriesland SEW dat slechts één punt op de teller had: 28-27.  Geonius V&L verraste in eigen huis door te verliezen van JuRo Unirek VZV, de ploeg van coach Rolf Schulte: 25-27. De ploeg uit ’t Veld heeft nog een inhaalduel tegen VOC open staan maar ziet door deze uitzege de afstand tot de Geleense ploeg – op plek vier - teruggebracht tot twee punten. Cabooter Handbal Venlo moest billen knijpen tegen het bezoekende Boer’n Trots DSVD: uiteindelijk bleven de punten met een nipte 28-27 zege in Venlo.

In de eerste divisie bij de mannen zette Olympia’89/DOS’80 tegen Havas, met evenveel punten (19) op plek drie, een hak en won redelijk soeverein met 33-26. Bij de vrouwen moesten de reserves van Quintus hun meerdere erkennen in PCA Kwiek: 27-24 verlies. In de onderste helft pakte Bentelo met een 20-19 zege op hekkensluiter Gemini belangrijke punten in de strijd tegen degradatie.

Vanmiddag in Voorhout nog de topper tussen Foreholte (18 punten) en Fit&Fun Voorwaarts (24 punten en virtueel koploper).

Deel dit bericht