Nieuws

Blessures en scheidsrechters kunnen LIONS niet van de winst afhouden

Blessures en scheidsrechters kunnen LIONS niet van de winst afhouden

De handballers van OCI-LIONS hebben zaterdagavond een zwaarbevochten overwinning behaalt tegen het Belgische Sasja dat nog strijd voor een ticket om als vierde Belgische ploeg te kunnen  deel nemen aan de play-offs om de landstitel  

Het werd voor LIONS een wedstrijd met vervelende gevolgen maar wel met een goede afloop. De Nederlands kampioen verloor twee van zijn belangrijkste pionnen zoals het er naar uit ziet voor een aantal weken. Ivo Steins moelst al na veertien minuten het veld verlaten met een vervelende enkelblessure terwijl nog geen tien minuten later ook Luka Groff met een enkelblessure naar de kleedkamer werd gedragen.

 LIONS kende een vliegende start en kwam op een 6-1 voorsprong. Het uitvallen van Steins bij 9-4 kon men in eerste instantie nog wel opvangen maar toen ook Luka Groff bij 13-9 (24’) wegviel was twee derde van het verdedigende middenblok weggestagen Daar wist Sasja wel handig gebruik van te maken en kwam weer helemaal terug in de wedstrijd. Bij 17-17 drie minuten na de rust kwam de ploeg uit Antwerpen voor het eerst weer op gelijke hoogte.

Na een 17-15 ruststand was het Ivar Stavast die LIONS in de allerlaatste seconden alsnog de winst bezorgde 33-32.

Veertien seconden voor het einde bij 32-32 krijgt Sasja via topscorer Yme Bertels de kans om voor het eerst op voorspong te komen maar zijn schot smoort via het LIOSN blok in de handen van Luuk Hoiting . Lions neemt vrijwel meteen een time-out  waarna Stavast zes seconden voor het einde hardhandig afgestopt werd door Quinten Colman waarvoor hij geheel tegen de spelregels in die sinds dit seizoen van kracht zijn niet meer dan een vrijeworp kreeg. De overtreding had minimaal een twee minuten straf moeten opleveren maar had ook met rood bestraft kunnen worden. Echter ongeacht of het een zware overtreding is of niet volgens de nieuwe reglementen geld dat als er binnen de laatste dertig seconden een overtreding wordt gemaakt waarbij men een speler een kans ontneemt om in scoringspositie te komen deze bestraft dient te worden met een  zeven meter.

Echter de scheidsrechters hielden, nadat de waarnemer meerdere malen aan ze gevraagd had of ze er van overtuigd waren dat ze wel de juiste  beslissing  hadden genomen, voet bij stuk en niets meer gaven dan een vrije worp aan LIONS, waren de rapen helemaal gaar tegen het zwak fluitende scheidsrechterskoppel dat gedurende de gehele wedstrijd al meerdere malen dubieuze beslissingen had genomen. tegen vooral de thuisspelende Limburgse ploeg. De wraak van LIONS en al helemaal van Ivar Stavast smaakte erg zoet in Sittard. Stavast nam zelf de vrijeworp. Hij speelde af op Ephrahim Jerry die de bal onmiddellijk naar hem terug speelde, na enkele ferme passen kon hij vervolgens vanaf tien meter snoeihard door de benen van de Sasja doelman de winnend treffer scoren. De sporthal ontplofte en Stavast rende van dolle vreugde met zijn  armen wijd uit elkaar langs de tribune zijn doelpunt te vieren.

Het boegbeeld van Sasja Kevin Jacobs stortte ter aarde en sloeg met zijn platte handen een aantal keren flink op de grond. Hij uitte op deze wijze zijn woedde want hij zag een zwaarbevochten punt in de strijd om de play-offs voor de Belgische titelstrijd  alsnog verloren gaan. Als dan later de uitslag van Visé Volendam (33-31) komt blijkt de nederlaag nog veel zuurder te zijn.

Interviews

Het leek allemaal heel goed uit te zien in het beging vertelt Ivar Stavast. we kwamen heel gemakkelijk op voorsprong. Misschien kwam er daardoor wat nonchalance waardoor ze op en gegeven moment wat in konden lopen ja en dan krijgen we te maken met twee blessures en ja daat kan je natuurlijk niks tegen doen. Dat is heel vervelend maar je zla toch verder moeten en gelukkig resulteert het wel nog in de overwinning.

Luister hier naar het relaas van  Ivar Stavast.

 

  De ontgoocheling bij Sasja was zeer groot zo verwoorde Nemanja Kostich de nederlaag tegen LIONS. We beginnen heel slecht we komen met 6-1 achter en dan komen we fantastisch terug denk ik Lions wist het op dat moment even niet. ze hadden ook wel last van twee minuten en dan vallen Luka en Ivo Steins uit wat twee stekhouders zijn. We komen dan fantastisch terug en komen dan gelijk en dan krijgen we in de laatste zes seconden nog een fout waardoor ze in jammer genoeg nog kunnen scoren.

Luister hier verder naar het hele verhaal van Nemanja Kostich 

Deel dit bericht