Handbalshop
Bo van Wetering volgend seizoen actief voor Metzingen

Bo van Wetering volgend seizoen actief voor Metzingen

08 februari 2019, 10:49 uur

Van de Redactie– Bij de Duitse BundesligaclubTuS Metzingen, met de vier Nederlandse speelsters Delaila Amega, Jesse van de Poler, Tamara Hagerty en Kelly Vollebregt onder contract, staan voor komend seizoen nogal wat veranderingen op til. Acht mutaties in de ploeg waaronder het afscheid van twee Duitse internationals Shenia Minevskaja en Julia Behnke. Als vervangster aan de linkerkant komt Katarina Pandzar van het Oostenrijks Hypo Niederösterreich naar de Tussies. Zij wordt gezien als een van de grootste talenten in Europa.

“We verliezen drie goede speelsters maar hebben ook drie waardige opvolgers terug gekregen,” meldt coach André Fuhr op e clubsite. Keepster Jesse van de Polder die vanwege een blessure van Madita Kohorst korte tijd in de Bundesligaploeg terug keerde, gaat opnieuw ervaring opdoen in de tweede Bundesliga bij TG Nürtingen. “Ik denk dat de twee clubs van deze samenwerking uiteindelijke kunnen profiteren.”

Op de linkerhoek moet Bo van Wetering, de 19-jarige flankspeelster van VOC, samen met Dorina Korsos de plaats innemen van de vertrekkende Katharina Beddies en Julia Harsfalvi. Van Wetering ondertekende een contract voor drie jaar. “Ze past goed in ons spelsysteem als een speelster voor de snelle tegenaanval. Ze is erg lichtvoetig,” weet trainer Fuhr.

Met Kelly Vollebregt en drie andere speelsters lopen de contractbesprekingen nog voor komend seizoen. “We onderhandelen, maar kennen ook onze grenzen.”

Laatste update: 08 februari 2019, 10:51 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct