Nieuws

Bobby Schagen topscorer

In zes kwalificatiegroepen strijden 23 teams voor zes tickets voor de play offs. De loting voor die play offs, in juni 2018, vindt op de finaledag van het EK in Kroatië plaats: zondag 28 januari 2018. De winnaars van die play offs plaatsen zich voor het WK dat in januari 2019 plaats vindt in Denemarken en Duitsland.

Rusland, Nederland en Bosnië-Herzegovina zijn al zeker van de extra wedstrijden in juni. In de overige drie groepen staat de winnaar nog niet vast.

De play-offs worden gespeeld op 8, 9 of 10 juni wat betreft de eerste wedstrijd. De return staat gepand op 12,13 of 14 juni

Topscorers tot nu toe in de kwalificatiereeks zijn Bobby Schagen (39), Damian Kedziora (België, 38) en Nico Rönnberg (Finland, 36).

Speelsteden in Duitsland zijn Berlijn (met de groep van Duitsland), München, Hamburg en Keulen. Komt Duitsland door de eerste ronde, dan speelt de ploeg automatsich in Keulen verder.

In Denemarken zijn de nieuwe Royal Arena in Kopenhagen en de Jyske Bank Boxen in Herning 'the places to be'.  In beide laatste steden wordt 27 januari 2019 gestreden om de medailles. 

Deel dit bericht