Bocholt eerste finalist BENE-League

De handballers van Achilles Bocholt hebben een verassende 14-9 voorsprong genomen bij rust. De titelverdediger die het moet doen zonder zijn regisseur Bartoz Kedziora en schutter Roel Valkenborgh, begon weifelend aan de wedstrijd met een zwakke Miha Pucnik op de plaats van Vakenborgh.

Aalsmeer opende dan ook sterk: 0-2, met twee treffers van Rob Janssen. Aalsmeer vergat ondertussen de kansen te benutten waaronder een zevenmeter waardoor Bocholt, met een sterke Bjorn Alberts, hard werkend bij 4-4 weer op gelijke hoogte kon komen en vervolgens ook op voorsprong: 7-5 (17”).  In het tweede deel van de eerste helft konden de Belgen alleen maar verder uitlopen in een niet grootse wedstrijd. Ruststand 14-9.

In de tweede helft was het Bocholt dat de eerste treffer scoorde via Spooren. In de derde minuut kwam Bocholt in dubbel ondertal maar het deed de titelverdediger op dat moment nog geen pijn. Zonder kleerscheuren kwam men er nog vanaf: 16-10. Daarna kwam Aalsmeer sterk terug. Het was Tim Bottinga die Bocholt geselde en met vier treffers én een doelpunt in het lege doel van Dekker Aalsmeer weer tot op  een doelpunt terug wist te brengen: 18-17.

Als Kedziora voor Bocholt mist krijgt Aalsmeer een zevenmeter. Na de missers van Van Dam en Boomhouwer nam Bottinga zijn verantwoordelijkheid maar ook zijn strafworp werd door Alberts gestopt. Winters scoorde meteen daarna de 19-17. Aalsmeer leek gebroken terwijl Bocholt zijn ritme weer terugvond. De titelverdediger liep weer langzaam uit naar 25-21, ook het moment dat Benghanem geblesseerd moest uitvallen met een kuitbeenblessure. In de slotfase kwam de zege voor Bocholt niet meer in gevaar en plaatste men zich met een 29-24 overwinning voor de finale.

Scores

Achilles Bocholt: Wout Winters 7, Serge Spooren 6, Damian Kedziora 5, Miha Pucnik 4, Evert Kooijman 4, Brecht Wertelaers 3.

FIQAS Aalsmeer: Tim Bottinga 6, Nils Dekker 5, Rob Janssen 4, Kevin Hooiman 3, Samir Benghanem 2, Wai Wong 2, Michael Kampsteeg 1, Remco van Dam.