Bocholt niet naar derde ronde EHF-Cup

De handballers van de Belgische kampioen Achilles Bocholt zijn er niet in geslaagd de derde ronde te bereiken van de EHF-Cup. De ploeg van trainer-coach Bart Lenders vond zaterdagmiddag zijn Waterloo in het Finse Siuntio. Na de 40-35 overwinning in de thuiswedstrijd had de BENE-league kampioen het in Finland beduidend moeilijker met de kampioen van Finland Cocks dat de voorronde van de Champions League niet had overleefd en als nummer vier in de tweede ronde van de EHF Cup zijn Europees avontuur moest voortzetten. Na een 17-11 ruststand zegevierde de thuisploeg met 37-25.

Na een gelijkopgaan de openingsfase (4-4) kon Cocks een klein gaatje slaan van twee doelpunten verschil. Die kleine achterstand kon Bocholt, dat veel kansen miste maar in de Finse doelman ook een ferme tegenstander had, tot de 22eminuut vasthouden. Als de Finnen dan voor het eerst een drie punten voorsprong nemen bij 11-8, ziet Bart Lenders de bui al hangen en neemt een time-out. Tevergeefs, want in de slotfase van de eerste helft komt Bocholt er niet meer aan te pas en loopt een sterk verdedigend Cocks uit naar een 17-10 voorsprong. Daarmee is in een korte tijd de voordelige marge verloren en kijkt men na een late treffer van Bartoz Kedziore bij rust tegen een zes punten achterstand aan: 17-11.

Bocholt is de eerste ploeg die na rust scoort en de marge weer terug brengt naar vijf doelpunten verschil: 17-12. Een kleine tien minuten blijft het verschil daar hangen en zijn de kansen voor Bocholt zeker nog niet verkeken. Maar dan moet men niet te veel kansen verspelen. Als bij 21-15 het schot van Roel Valkenborgh door de keeper gestopt wordt, Cocks de bal op de paal schiet en Bocholt vervolgens balverlies leidt zijn het de Finnen die het heft in handen nemen en uitlopen naar 23-15. Daarmee staat het verschil plotseling op acht en worden de kansen voor Bocholt steeds kleiner.

Daarmee lijkt de wedstrijd gespeeld als bij de Belgische kampioen ook de kopjes langzaam gaan hangen. Bocholt is dan ook niet meer in staat om de achterstand te verkleinen daar waar Cocks kans ziet steeds verder uit te lopen. Bij 29-19 wordt het verschil op tien doelpunten gebracht. Uiteindelijk verliest Bocholt met 37-25 de tweede wedstrijd en vindt daarmee toch in Finland zijn Waterloo.

Scores voor Bocholt: Damian Kedziora 8, Andreas Kittel 4, Roel Valkenborgh 4, Bartoz Keziora 3, Miha Puncik 3, Serge Spooren 2, Maarten Kooijman 1.

Bij Cocks waren Nico Ronnerberg met 7 en Theo Westerlund met 6 de beste schutters.