Handbalshop
Bocholt omzeilt lastige klip in Visé

Bocholt omzeilt lastige klip in Visé

02 december 2018, 08:03 uur

Door Frits Feuler– Met een zwaar bevochten maar uiteindelijk toch verdiende zege heeft koploper Achilles Bocholt de moeilijke uitwedstrijd bij achtervolger Visé BM – de teams verschilden onderling slechts één punt – tot een goed einde gebracht: 27-30, na een 14-16 voorsprong halverwege. Bocholt leidt halverwege de competitie de dans met drie punten voorsprong.

Na de Europese uitstapjes – Visé haalde het makkelijk in Kosovo, Bocholt werd in Spanje uitgeschakeld – lag de focus voor beide ploegen nu op die koppositie in de BENE-League. Het bereiken van de uiteindelijke Final Four mag immers geen probleem meer zijn want de voorsprong op de achtervolgers is op dit moment riant te noemen.

Veel publieke belangstelling bij Visé tegen Bocholt      foto HSP

Furieus

De Waalse ploeg kwam furieus uit de startblokken en mocht zeven minuten lang de lakens uitdelen: 3-3. De gasten noteerden een 0-4 run en hadden vanaf dat moment het duel in handen. “De defensie zat in die eerste helft niet echt goed,” blikte Visé-coach Korneel Douven terug. “We wisten wat Bocholt ging spelen, toch laten we ons een paar keer verrassen met te makkelijke tegendoelpunten. Die fouten mag je niet maken.”

Hosanna bij Bocholt-coach Bart Lenders, die zijn ploeg een top eerste helft zag spelen. “En dat met weinig wisselmogelijkheden,” doelde hij op het blessureleed waar zijn ploeg mee te maken heeft. Evert Kooijman bijvoorbeeld is voor een paar weken out of competition. “Tegen het einde had ik nog een halve cirkelspeler over want Jordy Creemers liep ook op zijn tandvlees! We hebben echt met onze laatste adem hier gespeeld!”

Visé-trainer Korneel Douven             foto HSP

Aan Waalse kant viel het spel en de inzet van de jonge Louis Marchal op. Een gedreven ventje, goede spelverdeler en in de defensie niet te beroerd om zijn wat geringere gestalte tegen de wat grotere opbouwers van Bocholt op een fanatieke wijze in te zetten. Coach Douven was vol lof over zijn pupil. Bij een redelijk zware overtreding op Spooren, zo’n tien minuten voor tijd (22-23), was er gelijk een opstootje. Het gezonde verstand binnen de roedel van spelers overheerste gelukkig. “Ja, Louis speelt heel fanatiek,” aldus Douven. “Maar bij die actie was hij even niet slim genoeg. Maar ik kan wel genieten van zo’n jong gast.”

Verrast

Genieten deed ook de Bocholt-aanhang van Wout Winters. Rechterduim in de bandage, geen probleem. De vervanger op spelverdeler van de langdurig geblesseerde Bartosz Kedziora speelde als een routinier. “Ja, ging wel lekker,” analyseerde hij een beetje schuchter, zo leek het. Hij speelt met enorm veel plezier, gedreven ook. “Vanaf het begin hadden we Visé bij de keel. Ze leken verrast door ons spel. We hadden hun nog meer pijn kunnen doen, maar verrassend genoeg kwamen ze nog tweemaal langszij (17-17 en 18-18, FF). Voor ons is deze zege, met een kleine kern, enorm belangrijk. De wedstrijden tegen het Spaande Cuenca hebben onze handbalbagage verrijkt. Een topervaring waarin we vorige week in Spanje ook buiten het veld een stapje in de wereld hebben gezet!”

Het duel bleef grimmig maar sportief. Weijmans en Wolbertus hadden de teugels als het moest strak in handen. Geen cadeautjes, voor niemand. Voor het talrijke publiek een aangename match. “Kijk,” besluit Korneel Douven, “ik heb het hier bij de club ontzettend naar mijn zin. Ben tevreden. Inzet van de groep is goed, mijn ideeën worden goed opgepakt. De focus ligt op vier fronten: BENE-League, nog een rondje Europees, het bekeravontuur en natuurlijk de strijd om de titel. Het bestuur werkt hard, kom daar maar eens bij andere clubs om. Enig minpuntje hier: de zaal en de verlichting!”

Zeven minuten voor tijd (22-23) leek Visé aan te sluiten. Maar opnieuw was de 40-jarige Bjorn Alberts met enkele prima stops present om daar voor de zoveelste keer een stokje voor te steken. Ruben Roelants mocht met zijn derde tijdstraf tussen de supporters op de tribune plaats nemen. Creemers, op zijn laatste benen, tekende voor 25-27. Visé deed er van alles aan, maar de gasten braken niet en hielden de marge collectief in stand: 27-30.  

Laatste update: 02 december 2018, 08:27 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct