Bocholt opnieuw onderuit in de Alverberg tegen Hasselt

In de eerste van mogelijks drie finalewedstrijden stond Initia in de eigen Alverberg tegenover Achilles Bocholt. Initia kent een ijzersterke thuisreputatie dit seizoen. Twee keer werd er thuis al gewonnen van Bocholt voor de competitie en een keer in de kwartfinale van de beker. Men wilde er zaterdagavond alles aan doen om deze reputatie ook in de finale waar te maken.

Robyns en Bogaerts grepen Bocholt na twee minuten bij de keel: 2-0. Enkel Kooijman kon een keer tegenprikken, zodat het na 5 minuten 4-1 stond. Roelants en Vossen stonden zeer goed te spelen, zowel aanvallend als verdedigend. Bocholt moest in aanval vooral rekenen op Spooren, maar die kon in zijn eentje een 12-8 en even later zelfs 14-8 achterstand niet voorkomen. Meulders en Van der Goten pikten een goaltje mee, maar het was Cremers die vanop de cirkel de 17-11 ruststand kon vastleggen.

Bocholt leek Initia bij de keel te grijpen aan het begin van de tweede helft met doelpunten van Valkenborgh en Spooren, maar Vossen en Houbrechts trokken de Hasseltse motor weer in gang. Hasselt kon rekenen op een goede Vanbrabant in doel en bleef erg trefzeker in aanval: 23-16 na 40 minuten. Na 45 minuten stond het 27-18 en leek de buit binnen.

De Hasseltse scoringsmachine stokte even, waardoor Bocholt terugkwam tot 28-24 na 57 minuten. Het werd nog even heel warm in de Alverberg toen Initia haar voorsprong tot drie punten verminderd zag worden. Initia Hasselt toonde  echter karakter en kon met een mooi afsluitend doelpunt van Houbrechts er 1-0 van maken in de finalereeks: 30-27.

Na de wedstrijd nam Initia afscheid van een hele resem spelers. de drie keepers: Jelle Vonckx, BrechtVanbrabant en Brent Haesevoets en voor de spelers Robert Bogaerts, Tim Houbrechts, Ruben Roelants en Adrien Cusumano was het hun laatste thuiswedstrijd in de Alverberg.

Volgend weekend kan Initia het afmaken in de Damburg in Bocholt op zaterdag 26 mei.

Hubo Initia Hasselt: Jelle Vonckx (d), Brecht Vanbrabant (d), Cedric Barthels, Tim Houbrechts 3, Adrien Cusumano, Andrei Buciuman, Ruben Roelants 2, Tom Robyns 8, Bram Van der Goten 2, Bart Köhlen 5, Robbert Bogaerts 1, Brian Meulders 1, Mattias Van Criekinge, Dylan Vossen 8