Nieuws

Bocholt start met zwaar bevochten thuiszege

Door Bocholt –Achilles Bocholt kende geen gemakkelijke seizoenopener tegen het vernieuwde Tongeren. Zonder Bartosz Kedziora moest Bocholt in de eerste tien minuten vooral achtervolgen, want Seikeridis, De Kuyper en Pepels waren goed bij shot. Bij 4-6 was het welletjes geweest en met 5 doelpunten op rij zetten Roel Valkenborgh, Damian Kedziora en Wout Winters orde op zaken: 9-6.

De verdedigingen stonden zeer fel (in de vierde minuut was al de eerste tijdstraf uitgedeeld), Clem Leroy en zijn overbuur stonden sterk te keepen en zo lukte scoren niet zo vaak. Brecht Wertelaers onderhield in zijn eentje de kloof tot 12-10 in de 27e minuut en die tussenstand haalde uiteindelijk ook de rust.

Na de pauze werd er ook niet vaak gescoord. Bocholt verzuimde twee opeenvolgende tijdstraffen te verzilveren en Glorieux maakte de aansluiting op strafworp: 14-13. Vlak na de derde tijdstraf voor De Kuyper kon Tongeren via Antic zelfs gelijk maken: 14-14.

Foto: Achilles Bocholt

Goede flow

Tussen de 40e en 50e minuut vielen er slechts zes scores te noteren: Wout Winters en tweemaal Roel Valkenborgh bij Bocholt en ook 3 bij Tongeren: 17-17. Roel zat echter in de goede flow en zette een kloof op het bord (19-17) en met een streep maakte Meijer zijn overstap klaar en duidelijk: 20-18.

De ingevallen Bjorn Alberts neutraliseerde een strafworp maar Bocholt moest even later in ondertal toch de gelijkmaker slikken: 21-21. Nu was het de beurt aan Devisch om drie minuten voor tijd zijn derde tijdstraf te ontvangen en dat deed Tongeren de das om. Damian Kedziora verzilverde de bijbehorende strafworp, Roelants deed met zijn eerste voor Bocholt een tegendoelpunt van de sterke Glorieux teniet en Evert Kooijman scoorde dertig seconden voor tijd in een leeg doel: 24-22. Mataga maakte nog zijn vierde van de avond maar Bocholt hield de twee punten thuis: 24-23.

Huiswerk

Bocholt klaarde dus uiteindelijk de klus, maar heeft nog huiswerk. De doelpuntenmachine van vorig seizoen is nog niet onder stoom en verder gaf Tongeren ook een duidelijk visitekaartje af.

Ook de andere wedstrijden doen doorschemeren dat deze editie van de BENE-League nog wel eens spannender dan vorig jaar kan worden. Nederlands landskampioen Aalsmeer had in eigen huis niet veel overschot op NeLo en Hasselt kon via zijn anciens Bevo afhouden. Visé – onder leiding van Korneel Douven - maakte komaf met zijn reputatie van slechte uitploeg en won direct bij Hurry Up.

Lions won van Volendam en Sasja had slechts één helft last van Quintus. De eerste punten zijn verdeeld en Bocholt moet volgende week bij Bevo op zoek naar de volgende. Forza Bocholt!

Bocholt:  Alberts, Gijbels, Leroy, Wertelaers 6, M. Lamers, Winters 3, Kooijman 2, Cremers, Koninkx, Spooren 1, Valkenborgh 6(1), J. Lamers, Driesen, Roelants 1, D. Kedziora 4(1), Meijer 1

Tongeren: Devisch 3, Antic 2, De Kuyper 2, Glorieux 3(3), Pepels 4, Mataga 4, Danse 1, D’Hanis 1, Seirekidis 3

Scheidsrechters: Steenwinckels - Steenwinckels

Deel dit bericht