Bocholt wint ook tweede duel. Eerste winst voor Hasselt in play-off

Bocholt wint ook tweede duel in play-offs

In opnieuw een doelpuntenrijke wedstrijd trokken de handballers van Bocholt  opnieuw het laken naar zich toe in de Noord-Limburgse derby tegenb Sporting Nelo. NeLo wilde profiteren van het duel Visé-Hasselt om zich omhoog te knokken in de stand en Bocholt kon bij winst een belangrijke stap zetten naar de finales. Beide ploegen streden dus om elke meter.

Wout Winters kon het eerste lokale foutje uitbuiten, Bjorn Alberts stopte vervolgens een strafworp maar Denert kon even later toch scoren op de break: 1-1. Er zat amper verschil tussen de ploegen en zelfs nadat Bocholt een klein kloofje had (3-5) kon NeLo terug bijbenen. De Bocholter opbouwrij met Valkenborgh-Winters-Spooren waren goed bij schot tegen hun oude opleidingsclub, maar Habraken, Jerry en Vernooy hielden NeLo eenvoudig bij. Iets na de twintig minuuten kwam NeLo zelfs voor het eerst op voorsprong (12-11).

Nu  moest Bocholt via Evert Kooijman en Damian Kedziora in de achtervolging: 15-15. De draaibal van ex-Bocholtenaar Denert was hierbij een opvallend feit, net als even later zijn smerige overtreding op Serge Spooren (28’), die met rechtstreeks rood werd bestraft. NeLo was even van slag en Damian Kedziora en Roel Valkenborgh lieten Bocholt met een kleine voorsprong gaan rusten: 17-18.

In het begin van de tweede helft scoorde Bocholt tweemaal op rij en deze driepuntenkloof bleef enige tijd intact, niet in het minst dankzij de inspanningen van Bjorn Alberts, tot 20-23. Maar Bocholt botste aan de overkant ook op een doelman in goeden doen, waardoor NeLo – na een gemiste Bocholter strafworp – met drie doelpunten op rij gelijkmaakte 23-23 tegen een gereduceerd Bocholt.

Maar in complete formatie bleek Bocholt niet onder de indruk en via Damian Kedziora en tweemaal Wout Winters ging het terug naar drie doelpunten verschil: 23-26. Een nieuwe Bocholter misser vanop de strafworplijn bleef ongestraft en het verschil bleef rond de drie doelpunten hangen, met een vermelding voor NeLo-doelman David Polfliet, de oudste man op het veld. Een draaibal van wie anders dan Andreas Kittel bracht het verschil op 4 (26-30) en nu trok Bocholt nog eens alle registers open tegen de stilaan moegestreden thuisploeg;

Serge Spooren en Evert Kooijman brachten het naar 27-32. Na de time-out van NeLo was Bocholt – nu met Clem Leroy als betrouwbaar sluitstuk in doel – paraat voor de doodsteek. Twee goals van Roel Valkenborgh gevolgd door eentje van Brecht Wertelaers maakten er 29-36 met nog 2.5 minuut op de klok en wedstrijd gespeeld. Dat in de laatste minuut Marx de score voor NeLo nog wat bijwerkte was enkel voor de statistieken; Bocholt gaat met een belangrijke 33-36 uitzege lopen.

Door deze winst duwt Bocholt NeLo terug op vijf punten achterstand, met nog acht punten te verdelen. Hasselt blijft op 3 punten achterstand, na winst in Visé, dat al op 6 punten achter staat . Ze hebben daar al mirakels nodig, maar het is aan Bocholt om in het eerstvolgende duel tegen de Luikenaars er definitief komaf mee te maken, na één weekendje rust. Op 14 april staat Bocholt-Visé op het programma.

Nelo:  Van Sloot 3, Habraken 3, Jerry 6 (1), Tasevski 4, Vernooy 6 (1), Schroeder 3, Vandebeeck 1,Marx 3, Lukkesen 1, Denert 3

Bocholt:  Alberts, Leroy, Wertelaers 4, M. Lamers, Winters 7, Kooijman 5, Cremers, Koninkx, Kittel 1, Valkenborgh 6 (1), J. Lamers, Spooren 7, D. Kedziora 6(2), Pucnik

Hasselt naar winst in en tegen Visé

In de tweede wedstrijd van de play-offs stond Initia voor een moeilijke opdracht in Visé. De Luikenaren hebben een ijzersterke thuisreputatie, terwijl Hasselt maar al te graag wilde aanknopen met de overwinning na het verlies van vorige week tegen Bocholt

Hasselt kreeg aanvankelijk zijn verdediging niet op orde en moest toezien hoe de thuisploeg dankzij Hamza en Glesner uitliep naar een 5-3 stand. Aan Hasseltse kant was het enkel Robyns die tot dan raak kon treffen. Initia bleef aanklampen, kwam op gelijke hoogte, maar kon nooit op voorsprong geraken in de eerste helft: 17-15 aan de rust.

Een ander beeld in de tweede helft: Initia stond een stuk gretiger op het veld en kwam  voor het eerst op voorsprong, dankzij Vossen, Roelants en een erg goede Köhlen. Bij 20-23 na 40 minuten leek Initia de wedstrijd volledig naar zich toe te trekken. Initia liep vijf doelpunten uit na 47 minuten.

In het slotkwartier was Köhlen niet te stoppen. Bij de Luikenaren was Vancosen nog enkele keren trefzeker, maar Hasselt bedreigen voor de overwinning zat er niet meer in. In de slotseconde legde Robyns de 30-35 eindstand vast.

Een opsteker voor de Hasselaren, die al even op zoek waren naar hun goede vorm. Tevens een mooie repetitie voor de bekerfinale van 21 april tegen Visé. Initia heeft nu een weekje rust, om een week later in de Alverberg Sporting NeLo welkom te heten.

HC Visé BM: Lupica Jonathan, Siraut Kevin, Gava Sebastien 1, Glesner Florian 9, Volpi Francesco, Jurdan Sebastien, Geradon Stephane 2, Vancosen Yves 4, Marchal Louis, Hadzic Hamza 10, Vandenberg Jonathan 1, Popivoda Marko 2, Cutaia Dominique 1, Benjamin Danesi 1

Hubo Initia Hasselt: Jelle Vonckx (d), Brecht Vanbrabant (d), Cedric Barthels, Tim Houbrechts 1, Adrien Cusumano 2, Niels Kelchtermans, Andrei Buciuman, Ruben Roelants 2, Tom Robyns 9, Bram Van der Goten, Bart Köhlen 12, Robbert Bogaerts 2, Brian Meulders 1, Mattias Van Criekinge, Dylan Vossen 6, Samuel Degbey

Tongeren haalt volle buit in Atomix.

Dit weekend stond de tweede wedstrijd van play-off  om twee BENE-League plaatsten op het programma, Callant Tongeren trok naar Atomix.  Een moeilijke verplaatsing zou blijken, Atomix behaalde iet wat verrassend in zijn eerste  wedstrijd een overwinning tegen Doornik.

Atomix, met veel enthousiasme en werklust, maakte het Tongeren bijzonder moeilijk.Het duurde tot minuut tien (3-4) vooraleer de Eburonen grip kregen op de wedstrijd.  Tongeren bouwde stilaan een voorsprong van  vijf doelpunten uit  5-10  na 25 minuten. Enkele Tongerse gemiste open  kansen in de laatste minuten van de eerste helft en een sterke De Vis (6) van Atomix zorgden ervoor dat de gastheren in de wedstrijd bleven: Rust 8-11.

In het begin van de tweede helft verzuimden de bezoekers om de voorsprong verder uit te bouwen en was het opnieuw De Vis die met zijn afstandsschoten  Atomix langszij bracht 12-12.  Tongeren daarentegen kreeg de aanval niet op punt en moest toezien hoe de tegenstander in het kielzog bleef van de Eburonen 18-20 na 50’.  Het publiek maakte zich stilaan op voor een spannende eindfase.  Ondanks aandringen van Atomix, en een zwaar eindoffensief bleef Callant Tongeren ijzig kalm en kwam niet meer in de problemen. Eindstand 22-25.

Twee zeer belangrijke punten voor Callant Tongeren in de strijd om het behoud in de Bene-League.  Sasja ging winnen in Doornik, waardoor Callant Tongeren (3) en Sasja (3) de eerste plaats delen, gevolgd door Atomix (2) en Doornik (0).

Volgende wedstrijd ontvangt Tongeren Doornik in eigen sprothal, opnieuw een  wedstrijd die moet gewonnen worden , bij winst zetten de Eburonen een belangrijke stap richting Bene-League.

Sasja wint uit bij Doornik twee belangrijke punten

Sasja was naar Doornik getrokken met de intentie de twee punten mee naar huis te brengen. Uiteindelijk is dat gelukt. De enige moment dat de Antwerpenaren het wat moeilijker kregen was toen het enkele open doelpogingen en strafworpen misten en zo Doornik terug in de wedstrijd lieten komen. Minpunt is wel dat Kevin Jacobs  zijn duim bezeerde en Yme Bertels terug naar de kant moest omdat zijn rugblessure weer opspeelde. Sasja heeft nu twee weken rust om de batterijen terug op te laden en pijntjes opnieuw te laten genezen

Net zoals vorige week begonnen de ploeg van Alex Jacobs geconcentreerd aan de wedstrijd en kon al snel via 0-4 uitlopen naar 4-8.  Vooral Gert-Jan Mathijs was in de beginfase een gesel voor zijn ex-club. Maar dan liet men Doornik tot 8-8 terug komen op slechts vier minuten voor rust door twee gemiste strafworpen en enkele balverliezen. Maar even snel herpakten Sasja zich en kond tegen de rust toch een twee punten voorsprong op het scorebord zetten: 8-10

In de tweede helft kon men de kloof terug uitdiepen, vooral dankzij een wederom sterk keepende Bruno Dias en een ontketende Jasper Roelants en Nemanja Kostic Sam Theyssens redde dan nog twee Henegouwse strafworpen. Sasja kwam in de tweede helft  nooit meer in de problemen en konden een 22-28 voorleggen.

Voor Sasja: Dias 58’, Theyssens 2’,  Bertels, Soetaert, Kostic 5, Lamberigts 2, Rola 5, Roelants 7, Van Ransbeeck, Luypaert, Gijs 2, Jacobs ,  Mathijs 5, Thewissen 1