Handbalshop
Bocholt zegeviert in duel der kampioenen

Bocholt zegeviert in duel der kampioenen

28 januari 2019, 12:02 uur

Door Bocholt- De bezoekers uit Aalsmeer startten sterk aan de wedstrijd en liepen via oa. Benghanem en Van Dam uit naar 2-5 en iets later 4-8. Het tempo lag hoog en Bart Lenders moest al ingrijpen met een time-out. Daarna ging het plots beter voor Bocholt, dat via Serge Spooren, Damian Kedziora en Evert Kooijman terug op gelijke hoogte klom: 8-8. Wout Winters bleef scoren voor onze heren maar Aalsmeer vond vlotter de netten: 13-15. Bottinga en co hielden de voorsprong tot aan de rust; Bartosz Kedziora vond nog net de aansluiting voor het rustsignaal, dat ook het signaal was voor commotie waarbij Bocholt twee tijdstraffen moest slikken.

Met 4 tegen 6 hield Bocholt goed stand in het begin van de tweede helft en Serge Spooren – onstopbaar deze wedstrijd met 13 doelpunten – stelde gelijk: 18-18. Wout Winters nam nu voor Bocholt de goede kant van de score over en nu waren het o.a. Trainavicius en Blauw die telkens moesten gelijkstellen.

Dekker en Benghanem houden Kooijman van een doelpunt af           foto Bocholt

Martijn Meijer zette met nog een kwartier handbal 27-26 op het bord: 53 doelpunten op 45 minuten! Bij 29-29 buitten Damian Kedziora en Serge Spooren het overtal goed uit en plots stond Bocholt vier doelpunten voor: 33-29. Bartosz Kedziora dikte nog wat aan (36-30), profiterend van de overhaast en de frustraties bij de bezoekers. Het offensiefje met de treffers van Benghanem en Bottinga dienden enkel om aan te tonen dat Aalsmeer zeker niet veel onder lag in deze wedstrijd, maar Bocholt op het juiste moment de wedstrijd in handen nam: 37-34.

Bocholt houdt zo de leiding vlak voor Visé, dat nipt won bij Volendam. Ook Lions, het derde lid van de top-3, won, zowaar met dubbele cijfers van Bevo, dat samen met Aalsmeer op de 4e plek blijft maar het verschil ziet oplopen. NeLo deed op die manier een goede zaak want nadert tot op 2 punten van dit duo door een overwinning bij Hurry-Up. Sasja was de enige Belgische ploeg die verloor want het ging ten onder in het vierpuntenduel tegen Tongeren terwijl Hasselt maar één doelpuntje overschot hield tegen rode lantaarn Quintus.

Volgende week moeten onze Heren op bezoek bij Initia.

Bocholt:Alberts, Leroy, Gijbels, Wertelaers 1, M. Lamers, Winters 5, Kooijman 5, Cremers, Koninkx, Spooren 13, Valkenborgh, J. Lamers, Driesen, Roelants, D. Kedziora 8(4), Meijer 2, B. Kedziora 3

Aalsmeer: Dekker 1, Boomhouwer 4, van Dam 3, van Offeren 1, Benghanem 6, Jansen 2, Trainavicius 7(1), Blauw 2(2), Ouderland 2, Bottinga 6

Laatste update: 28 januari 2019, 12:10 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct