Nieuws

Bondscoach Henk Groener vol vertrouwen met Duitsland richting EK

Bondscoach Henk Groener vol vertrouwen met Duitsland richting EK

 Van de Redactie– De bondscoach van de Duitse nationale vrouwenploeg, Henk Groener heeft zijn ploeg bekend gemaakt voor de EHF EURO 2018. Aangevoerd wordt het team door Kim Naidzinavicius. In het EK-team zijn vijf toernooi-debutanten. "We hebben een team dat zijn kracht in de balans heeft, want we kunnen alle posities goed bezetten," zei Groener voor de ‘showdown’ richting Frankrijk.

"We hebben een jong team dat op haar manier is ingesteld. Het EK zal het eerste grote evenement na de herstart van het mislukte eigen WK zijn. We zullen vreugde, een zorgeloze houding en veel zelfvertrouwen zien en kijken uit naar het toernooi in Frankrijk", aldus Axel Kromer, sportdirecteur van de Duitse Handbal Bond.

Het Europees kampioenschap begint voor het DHB-team op 1 december in Brest met de wedstrijd tegen record Europees kampioen en titelverdediger Noorwegen. Andere tegenstanders zijn Roemenië en de Tsjechische Republiek.

Groener: "Hoe krachtig we zijn in vergelijking met deze tegenstanders, is nog steeds moeilijk te zeggen Mijn mening is: we kunnen een wedstrijd open houden tegen alle teams en zullen spelen om te winnen, zelfs als ons team nog vrij onervaren is in dit soort grote toernooien. Maar ik ben vol vertrouwen dat wij in staat zijn om door te gaan naar de tweede ronde, als we onze maximale snelheid kunnen benutten. We zullen een mooie, spectaculair EK zien."

Voor de EHF EURO 2018 heeft Groener al 16 spelers vastgelegd. Vanuit Frankfurt am Main vliegt de ploeg, versterkt met een vijf reservespeeslsters, op maandag 19 november naar Spanje. Centraal onderdeel van de voorbereiding zal een vierlandentoernooi in Alicante zijn. In Pabellón Municipal Central "Pittiu Rochel" komt de DHB-ploeg uit tegen Pan kampioenen Brazilië, gastheer Spanje en Polen. Of de reservisten Antje Lauenroth (SG BBM Bietigheim), Evgenija Minevskaja (TuS Metzingen), Jennifer Rode (TSV Bayer 04 Leverkusen), Maike Schirmer (Buxtehuder SV) en Mia Zschocke (TSV Bayer 04 Leverkusen) ingezet worden, is onzeker.

De selectie:

Isabell Roch, Dinah Eckerle; Ina Großmann, Franziska Müller, Amelie Berger, Xenia Smits, Angie Geschke, Emily Bölk, Maren Weigel, Alicia Stolle, Kim Naidzinavicius, Meike Schmelzer, Julia Behnke, Luisa Schulze, Marlene Zapf, Alina Grijseels.

Deel dit bericht