Nieuws

Boonkamp en Visser verlaten Kirchhof na drie seizoenen

Van de Redactie– Komende zomer verlaten Danique Boonkamp en Dionne Visser (22) het Duitse SG 09 Kirchhof, uitkomend in de tweede Bundesliga. Beiden zijn dan drie seizoenen actief geweest voor de ploeg die momenteel op een zevende plek huist, met 18 punten uit 17 duels. In mei 2017 promoveerde de ploeg vanuit de derde Liga naar de op een na hoogste klasse. Waar het tweetal komend seizoen aan de slag gaat, is niet bekend.

Danique Boonkamp

Eind januari 2018 verlengde opbouwspeelster Boonkamp (21) haar contract met één seizoen waar nu dus een einde aan komt. De uit Hoorn afkomstige speelster speelde eerder voor SEW.

Cirkelspeelster Dionne Visser was tussen 2013 en 2016 actief op de Handbal Academie waarbij ze tussendoor voor Quintus en Aalsmeer uitkwam. In 2016 verkaste ze naar Kirchhof.

Dionne Visser                  foto archief HSP

Zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij Mainz 05, dat op de vierde plaats negen punten meer verzamelde.

Iva van der Linden is de derde Nederlandse speelster bij Kirchhof maar herstelt momenteel van een blessure.

Jessy Kramer, één jaar langer onder contract bij Toulon              foto Toulon

Bij het Franse Toulon Saint-Cyr Car Handball heeft Jessy Kramer (zaterdag wordt ze 29) haar contract met één seizoen verlengd. Eerder kwam de speelster uit Zijdewind uit voor SEW, Frankfurter HC, Leipzig, Vipers Kristiansand en sinds 2016 voor de Franse ploeg. In 114 interlands scoorde ze 91 keer. Zilver was er voor haar op het WK 2015 in Denemarken, brons twee jaar later in Duitsland. In 2016 was er zilver bij het EK in Zweden, gevolgd onlangs door brons op het EK in Frankrijk.

Deel dit bericht