Bosnië‐Herzegovina verslaat Jong België in finale Women’s Trophy

Bosnië‐Herzegovina heeft de Women’s Trophy 2018 gewonnen. In de finale versloegen ze Jong België. Halfweg de partij zag het er nochtans goed uit voor de Belgen die met een voorsprong de kleedkamers opzochten, 14-12. In een spannende tweede helft, waarin de Belgische meisjes enkele keren het doelhout raakten, kwam Bosnië‐Herzegovina eerst langszij om dan op hun beurt uit te lopen. België gooiden alles in de strijd maar het mocht niet zijn. Bosnië‐Herzegovina wint de Women’s Trophy met het kleinste verschil, 27-26.

België en Bosnië‐Herzegovina maakten er een spannende eerste helft van waarin beide teams elkaar in evenwicht hielden. Met de rust in zicht liepen de Zuiderburen  drie doelpunten uit op het gastland. Stand bij rust was 14-12.

In het begin van de tweede helft behielden de Belgen hun voorsprong maar gaandeweg de tweede helft kwamen de Bosnische meisjes langszij om op hun beurt twee goals uit te lopen België toonden karakter maar bij de afwerking hadden ze niet altijd geluk. Het doelhout speelde enkele keren een cruciale rol. Twee minuten voor het einde was het verschil nog één doelpunt in het voordeel van Bosnië‐Herzegovina, 25-26. In de slotminuut werd alles op alles gezet maar het mocht niet baten. Gastland Bosnië‐Herzegovina versloeg België in de finale van de Women’s Trophy met 26-27.

Ondanks de nederlaag van vandaag kunnen de Jong België terugblikken op een knap tornooi. Met een zilveren medaille in de koffer keren ze terug naar huis.